Σύγκριση αυτοκινήτων: Suzuki Vitara vs Toyota Yaris Cross – Ποιο προτιμάτε;

Οι όροι τετρακίνητο SUV και οικονομία κάποτε ήταν ασύμβατοι, αλλά χάρη σε μοντέλα όπως αυτά εδώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον.

  • -
  • -

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπορούσατε πραγματικά να χαρακτηρίσετε ένα τετρακίνητο SUV, "οικονομικό"; Πρόκειται για δύο στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν αμέτρητες συγκινήσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά σπάνια ένα τέτοιο όχημα δεν αναγκάζει τον οδηγό να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη όταν φτάσει η ώρα του ανεφοδιασμού. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλαιότερα. Πλέον χάρη σε τεχνολογίες όπως ο υβριδισμός, τα δεδομένα αλλάζουν και δεν υπάρχουν καλύτερα παραδείγματα που να το επιβεβαιώνουν από τα Suzuki Vitara και Toyota Yaris Cross.

Δεν αναφερόμαστε σε μοντέλα με συστήματα mild hybrid αλλά full hybrid, με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει τη δυνατότητα κίνησης του οχήματος χωρίς βοήθεια από τον βενζινοκινητήρα. Ο τελευταίος, πολύ συχνά είναι σβηστός στην εντός πόλης κίνηση, ευνοώντας τη χαμηλή κατανάλωση. Επιστρέφοντας στα δύο μοντέλα, αμφότερα διαθέτουν κινητήρες 1.5 λίτρων, ατμοσφαιρικούς, με συνολική απόδοση στους 116 ίππους. Όμως τα μηχανικά τους μέρη είναι τελείως διαφορετικά.

vitara

Τι κινητήρια σύνολα χρησιμοποιούν τα δύο τετρακίνητα SUV;

Το Suzuki Vitara χρησιμοποιεί μια επανασχεδιασμένη μορφή του τετρακύλινδρου ατμοσφαιρικού που συναντάμε στο Jimny. Έχει αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο (ρομποτιζέ) με έξι σχέσεις 6AGS και κλασική τετρακίνηση, που μεταφέρει την κίνηση στον πίσω άξονα με κεντρικό άξονα μετάδοσης. Το Toyota Yaris Cross από την άλλη, έχει έναν τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 λίτρων. Η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) και οι πίσω τροχοί κινούνται από έναν έξτρα, μικρό ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται εκεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Δεν υπάρχει δηλαδή μηχανική σύνδεση του μοτέρ εσωτερικής καύσης με τον πίσω άξονα.

yaris cross

Πόσο κοστίζουν τα τετρακίνητα υβριδικά Suzuki Vitara και Toyota Yaris Cross;

Στην περίπτωση του Suzuki Vitara Strong Hybrid η πιο προσιτή έκδοση με τετρακίνηση AllGrip κοστίζει 28.380 €. Το Toyota Yaris Cross Hybrid ξεκινά από τις 28.470 € με την τετρακίνηση AWD-i. Παρακάτω, με ένα κλικ στο όνομα του μοντέλου ή τη φωτογραφία του μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την αντίστοιχη δοκιμή. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε μια απευθείας σύγκριση των βασικών τετρακίνητων εκδόσεων των δύο μοντέλων με αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό. Στη συνέχεια, πείτε μας ποιο προτιμάτε ψηφίζοντας την επιλογή σας στο poll που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...