Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό βαν BYD ETP3 – Τιμή

Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά της BYD παρουσιάστηκαν στις νέες εγκαταστάσεις της στην Κηφισιά, όπου σε περιμένουν για test-drive έως το Σάββατο.

  • -
  • -

Η BYD είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός με ειδίκευση στα ηλεκτρικά οχήματα και στην κατασκευή μπαταριών. Στην ελληνική αγορά, η πορεία της ξεκινά αρχικά με τα επαγγελματικά μοντέλα ETP3, ETM6, ETH8 και EYT, ενώ τα επιβατικά θα ακολουθήσουν σε 1 χρόνο περίπου.

Σήμερα, η ζήτηση για τα προϊόντα της BYD παγκοσμίως είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Η φράση Build Your Dreams που επιλέχθηκε για το όνομά της αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύστοχη. Η εταιρεία που είχε ξεκινήσει ως start-up το 1995 με προσωπικό 20 άτομα, έχει μπει στο Top 3 των κατασκευαστών μπαταριών παγκοσμίως, πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα από την Tesla (ηλεκτρικά και PHEV, συνολικά) και απασχολεί πλέον 290.000 ανθρώπους σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους!

Στην Ευρώπη, κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD, ακολούθησαν τα επαγγελματικά βαν και φορτηγά, και πρόσφατα ξεκίνησε το λανσάρισμα των επιβατικών μοντέλων της μάρκας από τη Νορβηγία και την Ολλανδία, ενώ ακολουθεί η Γερμανία, η Σουηδία, η Δανία και το Ισραήλ μέχρι το τέλος του 2022. Η ύπαρξη της BYD Europe, με έδρα το Ρότερνταμ, εγγυάται την επάρκεια ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για να καλύπτεται κάθε απαίτηση συντήρησης ή επισκευής των οχημάτων της BYD.

BYD

Δείτε ακόμη Ποια εταιρεία παράγγειλε 100.000 ηλεκτρικά BYD στην Ευρώπη;

Πού θα βρω τα μοντέλα της BYD στην Ελλάδα;

Εισαγωγέας των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων της BYD στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα μας, ενώ εξουσιοδοτημένος έμπορος και επισκευαστής για τον Νομό Αττικής είναι η PNT CARS – PANTOPIKOS. Οι δυο τους διοργανώνουν εκδήλωση Open Doors και προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της μάρκας στην Κηφισιά (16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος, παράδρομος Ε.Ο.).

Σε πλήρη παράταξη από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, θα βρίσκονται τόσο το ETP3, το αμιγώς ηλεκτρικό panel van 2,4 τόνων με ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά και χώρο φόρτωσης 3,5 κ.μ., όσο και το ETM6, το επίσης 100% ηλεκτρικό, φορτηγό 7,5 τόνων, ιδανικά οχήματα για «πράσινες» αστικές μεταφορές και διανομές. Δίπλα τους, θα βρίσκεται και το midi bus K7, ένα 100% ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο 55 επιβατών, μήκους 8,7 μέτρων, ιδανικό για δημοτική συγκοινωνία καθώς ξεχωρίζει με την ευελιξία του και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

BYD

Στην εκδήλωση, ένας στόλος από ETP3 θα είναι διαθέσιμα για test-drive, ενώ παρόντες θα είναι τεχνικοί σύμβουλοι, προκειμένου να παρουσιάσουν τα οχήματα και να λύσουν οποιαδήποτε σχετική απορία. Παράλληλα, θα εξηγούν σε λεπτομέρειες τη διαδικασία για επιδότηση μίας επιχείρησης ή ενός επαγγελματία με 8.000 € ανά όχημα για την αγορά ενός BYD ETP3 μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2. Η τιμή του ETP3 είναι 34.820 € (+ΦΠΑ).

Το ETP3 κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 180 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει προηγμένη μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) τεχνολογίας BLADE της BYD, χωρητικότητας 44,9 kWh. Η αυτονομία του οχήματος φτάνει τα 275 χλμ.

BYD

Το ETM6 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, που διαφέρουν στο μήκος του μεταξόνιου, 3,36 μ. ή 4,4 μ.. Το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος, ενεργειακής απόδοσης άνω του 95%. Η μέγιστη ισχύς είναι 150 kW (204 PS) ενώ η μέγιστη ροπή 550 Nm. Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 126 kWh. Η αυτονομία του οχήματος με πλήρες φορτίο είναι 200 χλμ.

BYD

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...