Ποια εταιρεία παράγγειλε 100.000 κινεζικά ηλεκτρικά BYD στην Ευρώπη;

Οι δρόμοι της Ευρώπης θα γεμίσουν τα επόμενα χρόνια με 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα από την κινεζική εταιρεία με την ονομασία BYD.

  • -
  • -

Η BYD είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα, όμως παραμένει πρακτικά άγνωστη στην Ευρώπη. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα θα συναντάμε όλο και πιο συχνά τα αυτοκίνητά της στον δρόμο, καθώς η εταιρεία ενοικιάσεων Sixt έκανε μία πολύ μεγάλη παραγγελία.

Η παραγγελία αφορά 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BYD, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους σταδιακά. Οι πρώτες παραδόσεις των εν λόγω αυτοκινήτων πρόκειται να γίνουν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2022. Από εκεί και μετά θα υπάρχει ένας σταθερός ρυθμός παράδοσης αυτοκινήτων, με την ολοκλήρωση της παραγγελίας να τοποθετείται χρονικά στο 2028.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία ενοικιάσεων, προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους κυκλοφορούν στην Ευρώπη να βιώσουν την οδήγηση ενός μοντέλου κατασκευασμένου από την BYD.

byd-atto-3-2

Η αρχή θα γίνει από τις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας. Μεταξύ των αυτοκινήτων που επέλεξε να συμπεριλάβει στην παραγγελία της η Sixt είναι και το BYD Atto 3, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο στην αγορά της Κίνας κυκλοφορεί με το όνομα BYD Yuan Plus EV. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον μπροστά άξονα ο οποίος αποδίδει 204 ίππους, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 420 km.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πώς η κινέζικη BYD πέρασε σε πωλήσεις την Tesla;

Η Sixt έχει θέσει στόχο μέχρι το 2030 το 70% - 90% του στόλου της να αποτελείται από εξηλεκτρισμένα μοντέλα ώστε να μειώσει τον μέσο όρο των εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι το δίκτυο καταστημάτων της θα έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2023.

Η BYD αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, η οποία προς το παρόν διαθέτει στη χώρα μας τα επαγγελματικά οχήματα της κινεικής εταιρείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...