ΣΟΚ στη Ferrari – Χάκερς έκλεψαν χιλιάδες έγγραφα

Στη Ferrari επικρατεί αναβρασμός. Χιλιάδες απόρρητα έγγραφα και προσωπικά στοιχεία διέρρευσαν, μετά την επίθεση χάκερς.

  • -
  • -

Οι κυβερνοεπιθέσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Οι εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να προφυλαχθούν, αλλά οι χάκερς αποδεικνύονται πολλές φορές εξαιρετικά προετοιμασμένοι. Η Ferrari, πριν λίγες μέρες έπεσε θύμα των χάκερς, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα μεγέθους 7 Gigabyte. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα RansomEXX, η οποία ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή της 11.073 αρχεία, τα οποία έχουν ανέβει ήδη στο διαδίκτυο. Ανάμεσα στα έγγραφα, είναι τεχνικά αρχεία και δελτία δεδομένων, εγχειρίδια επισκευής, στοιχεία πελατών και διευθύνσεις, ακόμη και συμβόλαια κρατήσεων.

xakers

Όπως αναφέρει το Reuters, πιθανότατα οι χάκερς χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό. Το θέμα είναι πως η Ferrari δεν μπορεί να εντοπίσει πως απέκτησαν πρόσβαση στα έγγραφα, ούτε με ποιο τρόπο παραβιάστηκαν στα συστήματά της. Στην ανακοίνωση της ιταλικής φίρμας, τονίζεται ότι: «Δεν έχουμε στοιχεία για παραβίαση των συστημάτων μας ή ransomware και δεν υπήρξε διακοπή των εργασιών και των λειτουργιών της εταιρείας. Εργαζόμαστε για τον εντοπισμό της πηγής του συμβάντος και θα εφαρμόσουμε όλες τις κατάλληλες ενέργειες όπως απαιτείται».

Με την ομάδα της F1 τι γίνεται

Η ομάδα των χάκερς έχει στην κατοχή της παρά πολλά και σημαντικά αρχεία. Το θέμα ωστόσο, είναι αν ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και απόρρητα στοιχεία της ομάδας Formula 1. Εκεί, το πρόβλημα μεγεθύνεται.

Δείτε εδώ τη νέα Ferrari SP51, το roadster των 3+ εκατ. ευρώ 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, πρόσφατα, η εταιρεία με έδρα το φημισμένο Maranello, ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Bitdefender, προκειμένου να αποφύγει ακριβώς αυτά τα φαινόμενα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...