Πωλήσεις αυτοκινήτων: Μεγάλες εκπλήξεις στο ευρωπαϊκό Top 10

Γερμανοί και Γάλλοι κυριάρχησαν στις ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Αύγουστο. Δείτε εδώ ποιο ήταν το Νο1 μοντέλο και ποια έκαναν την έκπληξη.

  • -
  • -

Μετά από μια μακρά περίοδο κάμψης, οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics σε 27 ευρωπαϊκές αγορές, ο όγκος πωλήσεων κατέγραψε άνοδο κατά 3,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, φθάνοντας τις 739.037 μονάδες. Παρά την αύξηση αυτή, οι ταξινομήσεις από την αρχή της χρονιάς είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι (-12%), στις 7.143.46 μονάδες.

sales

Όσον αφορά στα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιρού, στο Νο1 της λίστας φιγουράρει το Volkswagen T-Roc. Το compact SUV της γερμανικής μάρκας επέλεξαν 16.458 Ευρωπαίοι, σημειώνοντας άνοδο 45% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Το Dacia Sandero ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο τον Αύγουστο με όγκο πωλήσεων που άγγιξε τις 15.241 μονάδες και αύξηση μόλις 1%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε στο Peugeot 208, παρά την αύξηση πωλήσεών του κατά 86%, με ελάχιστη διαφορά από το Sandero.

Εντύπωση κάνει η θέση του FIAT/Abarth 500, ξεπερνώντας τόσο το Toyota Yaris, όσο και το VW Golf, δύο παραδοσιακούς κυρίαρχους της αγοράς.

Ποιοι κερδίζουν σε PHEV και EV

Στα plug-in hybrid, τα SUV είχαν την τιμητική τους, με τα Ford Kuga, Hyundai Tuscon και Kia Sportage να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Στη λίστα με τα 10 κορυφαία σε πωλήσεις PHEV, ήταν ακόμη τρία μοντέλα της BMW και ένα κινεζικό.

Δείτε εδώ τις μάρκες που πουλάνε περισσότερα μεταχειρισμένα

sales

Όσον αφορά στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα, το Tesla Model Y συνεχίζει να παίζει χωρίς αντίπαλο, καταλαμβάνοντας ξανά την πρωτιά, με άνοδο 98%. Τα Volkswagen ID.4 και Skoda Enyaq δείχνουν τη δυναμική τους, προσελκύοντας όλο και περισσότερους πελάτες, με το Dacia Spring να κάνει ένα απίστευτο άλμα με άνοδο 894%, ξεπερνώντας τα VW ID.3 και Tesla Model 3.

JATO

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...