Citroen oli: Αυτό είναι το μέλλον στα μικρά SUV [video]

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα μοιάζουν όπως το oli, συνδυάζοντας τη βιωσιμότητα με το lifestyle. Από το 2023, όλα τα Citroen θα φέρουν το σήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

  • -
  • -

Η Citroen παρουσίασε ένα ολοκαίνουριο πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV και διακρίνεται για τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του, αλλά και το νέο λογότυπο της φίρμας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε όλα επόμενα μοντέλα παραγωγής από το 2023. Το oli είναι σε μορφή concept και αποτελεί το όραμα της εταιρείας για τις μελλοντικές ηλεκτρικές μετακινήσεις, προτάσσοντας τα ανακυκλωμένα υλικά, το σύγχρονο στυλ και το περιορισμένο βάρος.

oli

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή, όπου η πλειονότητα των αυτοκινήτων έχει βάρος τουλάχιστον 1.200 κιλά, το Citroen oli ζυγίζει το πολύ 1.000 κιλά, όντας λιγότερο δαπανηρό και εξαιρετικά ευέλικτο. Σχεδιάστηκε με κεντρική φιλοσοφία την προστασία του περιβάλλοντος, από τη διαδικασία της παραγωγής, έως τη χρήση και την ανακυκλωσιμότητα στο τέλος του κύκλου ζωής του. Έχει μήκος 4,2 μέτρα, πλάτος 1,9 μ. και ύψος 1,65 μ., με το καπό και το παρμπρίζ να είναι επίπεδα και το πίσω τμήμα να θυμίζει pick-up. Όλα τα τμήματά του είναι από ανακυκλωμένο χαρτόνι καλυμμένο με ρητίνη, το χρώμα από υδατοδιαλυτό BASF R-M Agilis και το πέλμα των ελαστικών από φλοιούς ρυζιού και ηλιέλαιο.

oli

Η τεχνική 3D σε διάφορα μέρη περιόρισε σημαντικά το βάρος, με τα καθίσματα να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, χρησιμοποιώντας κατά 80% λιγότερα εξαρτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά καθίσματα.

Αυτονομία 400 km

Παρότι η μπαταρία είναι χωρητικότητας 40 kWh, το oli μπορεί να καλύψει απόσταση 400 km με μια φόρτιση. Αυτό επετεύχθη χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών, καθώς το αυτοκίνητο είναι σημαντικά ελαφρύτερο. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 110 km/h για τη βέλτιστη απόδοση και η κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 10 kWh/100 km.

oli

Το τζάμι της πίσω πόρτας ανοίγει για εύκολη μεταφορά πραγμάτων και ο χώρος αποσκευών μετατρέπεται σε καρότσα έχοντας επιφάνεια φόρτωσης 994 χλστ. Οι ράγες στην οροφή ενσωματώνουν εύκολα σχάρες ποδηλάτων κι άλλα αξεσουάρ, με το καλώδιο φόρτισης να προφυλάσσεται σε ειδικό χώρο. Η διακόσμηση της καμπίνας είναι λιτή αλλά απόλυτα λειτουργική, χρησιμοποιώντας όλα κι όλα 34 εξαρτήματα. Οι διακόπτες είναι συγκεκριμένοι και οι γνωστές πλέον μεγάλες οθόνες λάμπουν δια της απουσίας τους, έχοντας αντικατασταθεί από ένα ενιαίο τμήμα στο ταμπλό με πρακτικό σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει σήμα η Citroen – Δείτε πώς είναι

oli

Όσο για το νέο σήμα εμπρός, πίσω και στο τιμόνι, κλέβει την παράσταση με το μινιμαλιστικό design και την ένταση της εικόνας που εκπέμπει. Αυτό είναι το νέο λογότυπο που θα δούμε από τον επόμενο χρόνο σε όλα τα μοντέλα της γκάμας της Citroen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...