Τέλος οι θάνατοι παιδιών στο αυτοκίνητο - Η Volvo βρήκε τη λύση

Πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας, η Volvo δημιούργησε κάτι εντυπωσιακό προκειμένου να μην χαθεί καμία ζωή παιδιού στο μέλλον. Το ραντάρ εντοπισμού παιδιών είναι έτοιμο.

  • -
  • -

Για τη Volvo η ασφάλεια των επιβατών στα αυτοκίνητά της είναι πρωταρχικής σημασίας. Η σουηδική φίρμα κατασκευάζει οχήματα που διακρίνονται για τα υψηλά επίπεδα προστασίας και εισάγει συνεχώς τεχνολογίες που τη βοηθούν να κάνει το όραμά της πραγματικότητα: κανείς να μην τραυματίζεται σοβαρά ή να χάνει τη ζωή του μέσα σε ένα νέο αυτοκίνητο Volvo.

volvo

Στις 9 Νοεμβρίου, η εταιρεία θα παρουσιάσει το EX90, την αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV, που ουσιαστικά αποτελεί τον αντικαταστάτη του XC90. Το μοντέλο αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την ασφάλεια, ενσωματώνοντας μια σειρά καινοτομιών που θα ενθουσιάσουν κοινό και κριτικούς. Μία από τις τεχνολογίες που ξεχωρίζουν, είναι το πρώτο παγκοσμίως σύστημα ραντάρ εσωτερικού χώρου.

Το ραντάρ ανιχνεύει την παραμικρή κίνηση του παιδιού

Το ραντάρ αυτό αναπτύχθηκε προκειμένου να διασφαλίσει πως κανένα παιδί δεν θα χάσει πλέον τη ζωή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 1998, μόνο στις ΗΠΑ, περισσότερα από 900 παιδιά έχουν πεθάνει από θερμοπληξία ή το κρύο, αφού ξεχάστηκαν μέσα στο όχημα. Η πλειονότητα των θανάτων βαραίνει τους γονείς, καθώς τα ξέχασαν εν καιρώ καύσωνα ή ψύχους.

volvo

Εξαιρετικά ακριβές και ευαίσθητο, το ραντάρ ανιχνεύει τις πιο μικροσκοπικές κινήσεις σε κλίμακα κάτω του χιλιοστού – όπως αυτές ενός βρέφους που κοιμάται. Καλύπτει ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου χάρη σε μια σειρά αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του πορτμπαγκάζ και σχεδιάστηκε για να αποφευχθούν τραγωδίες με θανάτους παιδιών στο μέλλον.

Δείτε εδώ το SUV που καταλαβαίνει ακόμη κι αν αρρώστησες

volvo

Όπως αναφέρει η Volvo, πρόκειται για έναν συναγερμό που ειδοποιεί τους γονείς για τυχόν παρουσία μελών της οικογένειας μέσα στην καμπίνα. Κάθε φορά λοιπόν, που ο οδηγός επιχειρεί να κλειδώσει, το εσωτερικό σύστημα ραντάρ ενεργοποιείται αυτόματα και σκανάρει τον χώρο για να εντοπίσει αν ξεχάστηκε κάποιο παιδί ή ακόμη και κατοικίδιο. Μόνο όταν αντιληφθεί ότι ο χώρος είναι ελεύθερος επιτρέπει το κλείδωμα. Εάν εντοπιστεί ένα μέλος της οικογένειας ή σκυλάκι, το αυτοκίνητο θα παραμείνει ξεκλείδωτο και θα θέσει σε λειτουργία το σύστημα κλιματισμού για να περιοριστεί ο κίνδυνος υποθερμίας ή θερμοπληξίας.

Θα πληρώνεις έξτρα για το ραντάρ;

Το πρωτοποριακό ραντάρ εσωτερικού χώρου θα διατίθεται στον στάνταρ εξοπλισμό, αρχικά του Volvo EX90 και δεν θα χρεώνεται επιπλέον. Στη συνέχεια θα ενσωματωθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...