Σε νέους μπελάδες η Tesla: Παράνομοι οι φορτιστές της στη Γερμανία!

Οι αρχές στη Γερμανία γνώριζαν εξαρχής ότι οι σταθμοί φόρτισης της Tesla δεν τηρούν τη νομοθεσία. Σε πρώτη φάση το ανέχτηκαν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην παρανομία.

  • -
  • -

Στη Γερμανία αυτή την στιγμή, λειτουργούν περισσότεροι από 1.800 σταθμοί φόρτισης της Tesla. Όλοι τους ωστόσο είναι παράνομοι, κάτι το οποίο γνώριζε από πέρυσι κιόλας το Βερολίνο. Η κυβέρνηση ζήτησε από την αμερικανική εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, οι φορτιστές πρέπει να έχουν ενσωματωμένο έναν μετρητή που καταγράφει την ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτείται σε ένα αυτοκίνητο, ώστε ο οδηγός να βλέπει με ακρίβεια όλα τα δεδομένα. Στους σταθμούς ταχυφόρτισης της Tesla αυτό δεν συμβαίνει. Οπότε είναι παράνομοι, αφού το σύστημα τιμολόγησης κρίνεται ανεπαρκές.

tesla

Η γερμανική νομοθεσία αναφέρει πως οι εταιρείες που λειτουργούν ως πάροχοι και χρεώνουν με την κιλοβατώρα απαιτείται να εφοδιάζονται με μετρητή ενέργειας ο οποίος θα ελέγχεται από τις αρχές της χώρας, έτσι ώστε οι καταναλωτές να είναι σίγουροι ότι πληρώνουν για την πραγματική ποσότητα ενέργειας που παραλαμβάνουν. Η Tesla δεν είναι η μοναδική εταιρεία που χρησιμοποιεί τέτοιους φορτιστές στη Γερμανία, είναι όμως εκείνη με το πιο ευρύ δίκτυο. Έχει 1.800 «προβληματικά» σημεία φόρτισης, όταν π.χ. η Ionity έχει μόλις 200.

Ο υπουργός Ενέργειας, Timo Schopf, δήλωσε ότι όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν «σε εντατικές συνομιλίες» με την Tesla για το συγκεκριμένο θέμα και ότι η εταιρεία του Elon Musk παρουσίασε ένα σχέδιο μετατροπής για τους σταθμούς φόρτισης, η εφαρμογή του οποίου ελέγχεται κάθε τρεις μήνες.

Μας κοροϊδεύει η Tesla λένε οι Γερμανοί

Στη Βουλή ωστόσο, υπάρχει άλλη άποψη. Ο Kristian Ronneburg, πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών, χαρακτήρισε «κοροϊδία» το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί τους παράνομους σταθμούς φόρτισης - και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί καν πρόστιμο στον κατασκευαστή.

tesla

Δείτε ακόμη: Πού γίνεται το service των Tesla στην Ελλάδα;

Παρεμπιπτόντως, τα wallbox της Tesla τα οποία είναι προσαρτημένα σε τοίχους σπιτιών ή ξενοδοχείων, δεν επηρεάζονται από την έλλειψη μετρητών. Διατίθενται στους πελάτες δωρεάν - επομένως δεν χρησιμοποιούνται «σε εμπορικές συναλλαγές» και δεν χρειάζεται να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές που θέτει η γερμανική νομοθεσία.

Πηγή: t3n.de

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...