BMW: «Μπορούμε ήδη να φτιάξουμε ηλεκτρικό 1.360 ίππων»

Έτοιμη να δημιουργήσει ένα «τέρας» δύναμης δηλώνει η BMW, ενδεχόμενο που αν επιβεβαιωθεί θα σημάνει την είσοδό της στο χώρο των hypercars.

  • -
  • -

Έτοιμη να κοντραριστεί με εταιρείες όπως η Rimac και η Koenigsegg δηλώνει η BMW, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχός της η μάρκα από το Μόναχο πλέον έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία δύναμης.

Μέχρι σήμερα το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της BMW είναι η M5 CS που λανσαρίστηκε το 2021 και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κυκλοφορία. Κάτω από το καπό της υπάρχει V8 κινητήρας 4,4 λίτρων με δύο turbo ο οποίος αποδίδει 635 ίππους.

Αυτή η δύναμη είναι λιγότερο από τη μισή σε σχέση με τις σημερινές ικανότητες των Βαυαρών. Ο Frank Weber, επικεφαλής του τομέα μηχανικής και του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης δήλωσε ότι η έλευση των ηλεκτρικών οχημάτων έχει κάνει πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία ιδιαίτερα ισχυρών μοντέλων.

bmw-m5-cs

Μάλιστα, ο Weber έκανε λόγο για ισχύ που αγγίζει μέχρι και το 1 MW, το οποίο μεταφράζεται σε 1.360 ίππους με τη χρήση τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, ενός σε κάθε τροχό.

Όταν η Koenigsegg δημιούργησε το One:1, ένα μοντέλο με ισχύ 1 MW που θεωρείται το πρώτο megacar της ιστορίας, ο πλανήτης είχε μείνει έκπληκτος, οπότε όταν μία εταιρεία που κατασκευάζει πιο γήινα μοντέλα αποκτά την ικανότητα να κάνει κάτι τέτοιο, δείχνει πόσο εξελιγμένη μηχανική και τεχνολογία διαθέτει.

Δείτε ακόμα: BMW: Οι μέρες της κυριαρχίας της Tesla είναι μετρημένες

Αν και ο Weber είπε κατηγορηματικά ότι πλέον η BMW μπορεί να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό με 1.360 ίππους, απέφυγε επιμελώς να δηλώσει αν η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο.

Θες να δεις την BMW να βγάζει το δικό της megacar με 1.360 ίππους; Θα έπαιρνες κάτι τέτοιο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...