Ρεκόρ Guinness: Αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση Tesla που έγινε ποτέ

Η θέα αυτοκινήτων της Tesla έχει γίνει αρκετά συχνό φαινόμενο στο δρόμο. Πόσα έχουν καταφέρει να συγκεντρωθούν όμως ταυτόχρονα, στο ίδιο σημείο;

  • -
  • -

Χωρίς αμφιβολία, μια από τις εταιρείες που διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι η Tesla. Ο Elon Musk «είδε» πολύ μπροστά και η μάρκα σύντομα γιγαντώθηκε, ενώ και στην Ελλάδα βλέπουμε πολλά Tesla πια στους δρόμους. Η διαφορετικότητα αυτής της μάρκας τη βοήθησε να καλλιεργήσει το δικό της, πιστό -έως και φανατικό- κοινό.

Ομάδες ιδιοκτητών μοντέλων της Tesla υπάρχουν πια σε όλο τον κόσμο, ενώ διοργανώνουν και πολλές συναντήσεις, με σκοπό να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους για τη φίρμα, αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες από τα high-tech ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους. Εδώ θα ασχοληθούμε με τη μεγαλύτερη συνάντηση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Πόσα Tesla συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο;

Στις 15 Ιανουαρίου του 2017, μια «παρέλαση» από 145 Tesla καταγράφηκε στο Πεκίνο της Κίνας. Συμμετείχαν κυρίως ιδιοκτήτες του Model X, του μεγάλου SUV της Tesla, όπως και περίπου 20 Model S, του μεγάλου sedan της φίρμας με το οποίο καθιερώθηκε στην αγορά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη συνάντηση, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ. Φυσικά, το ρεκόρ έχει εγκριθεί και από το Guinness World Records.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε την… αφοσίωση ενός εκ των συμμετεχόντων στο meeting ιδιοκτητών Tesla στην Κίνα. Αν και η συγκέντρωση έγινε στο Πεκίνο, ένας κάτοχος Model X αποφάσισε να ταξιδέψει από τη Σαγκάη! Ήταν στο δρόμο για περισσότερο από 2 ημέρες μέχρι να φτάσει στον τελικό του προορισμό και μάλιστα, όχι μόνος του, καθώς ταξίδεψε με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Σήμερα, υπάρχουν πολλά περισσότερα Tesla στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Τροχόσπιτο που λειτουργεί ως... powerbank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα Model 3 και Model Y είναι τα νέα best sellers της φίρμας, οπότε εικάζουμε πως η συγκέντρωση περισσότερων Tesla στο ίδιο σημείο είναι μια αρκετά πιο εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, ακόμη κι αν έχει υπάρξει, δεν έχει καταγραφεί στα επίσημα, ούτε στα ανεπίσημα ρεκόρ, συνεπώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε πως είναι θέμα… χρόνου μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...