Τροχόσπιτο που γίνεται powerbank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα [video]

Θέλεις να πας εκδρομή με το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο και ένα τροχόσπιτο αλλά σκέφτεσαι την αυτονομία; Σου έχουμε τη λύση!

  • -
  • -

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πως όταν καλούνται να ρυμουλκήσουν κάτι, μειώνεται δραματικά η αυτονομία τους. Οπότε αν ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου που κινείται αποκλειστικά με μπαταρία, θελήσει να κάνει εκδρομή με κάποιο τροχόσπιτο, θα δει ότι ακόμα και αν ξεκίνησε με το επίπεδο φόρτισης στο 100% θα καλύψει πολύ μικρότερη απόσταση μέχρι να χρειαστεί να φορτίσει ξανά.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει μία εταιρεία η οποία κατασκεύασε τροχόσπιτα τα οποία είναι ταυτόχρονα και powerbank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να κατασκευάσει ένα τροχόσπιτο στο πάτωμα του οποίου υπάρχει μεγάλη μπαταρία. Με αυτό τον τρόπο το τροχόσπιτο αποκτά διπλή χρήση, από τη μία λειτουργεί ως χώρος διαμονής και από την άλλη ως παροχή ενέργειας για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

troxospito-powerbank-boulder-colorado-teardrops

Το πρωτοποριακό τροχόσπιτο ονομάζεται Boulder και κατασκευάζεται από την Colorado Teardrops, μία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία είναι γνωστή για τα αεροδυναμικά τροχόσπιτα που κατασκευάζει και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, η ύπαρξη της μπαταρίας στο πάτωμα του Boulder είναι αρκετή ώστε η τελική αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα κάνει τη ρυμούλκηση, να επιστρέψει στα επίπεδα που είναι όταν εκείνο ταξιδεύει μόνο του, δηλαδή χωρίς ρυμουλκούμενο.

Δείτε ακόμα: Παράτησαν την Tesla και τώρα φτιάχνουν ηλεκτρικά τροχόσπιτα!

Η τιμή του τροχόσπιτου – powerbank ξεκινά από τα 55.000 δολάρια όμως αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ζήτημα που καλείται να λύσει η Colorado Teardrops είναι ότι καμία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν επιτρέπει τη φόρτιση εν κινήσει. Θα πρέπει το όχημα να είναι σταματημένο και να έχει ενεργοποιηθεί το χειρόφρενο προκειμένου τα ηλεκτρονικά συστήματα να επιτρέψουν να ξεκινήσει η φόρτιση.

Σίγουρα το να έχεις πάντα μαζί σου επιπλέον 75 KWh ενέργειας (αυτή είναι η χωρητικότητα των μπαταριών του Boulder) είναι τεράστια διευκόλυνση, όμως ακόμα μεγαλύτερη θα ήταν η φόρτιση να μπορεί να γίνεται ενώ ταξιδεύεις.

Είσαι τύπος που πηγαίνει εκδρομή με τροχόσπιτο; Θα έπαιρνες κάτι τέτοιο για το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...