Uber: Όλα τα ταξί θα γίνουν ηλεκτρικά – Δείτε από πότε

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση κάνει η γνωστή εταιρεία μετακίνησης Uber, η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας. Στο μέλλον όλα τα οχήματα της πλατφόρμας της θα είναι EV.

  • -
  • -

Το τέλος των μετακινήσεων με οχήματα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης πλησιάζει. Η Uber, μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες διαμοιρασμένων διαδρομών, επιθυμεί οι οδηγοί που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα της να στραφούν ολοκληρωτικά προς τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

uber

Μιλώντας στο CBS News, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, ανέφερε πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όσοι συνεργάζονται με την υπηρεσία θα πρέπει να κατέχουν όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αυτό θα αφορά τόσο τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όσο και την Ευρώπη. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία θα συνεισφέρει 800 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025 για να βοηθήσει τους οδηγούς της να κάνουν τη μετάβαση σε EV οχήματα. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Uber ανακοίνωσε πως διαθέτει ήδη 5 εκατομμύρια οδηγούς σε όλον τον κόσμο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε συνεργασία με τη General Motors και τον όμιλο των Renault, Nissan και Mitsubishi. Όσο για τις μετακινήσεις μέσω της πλατφόρμας της, το περασμένο έτος ξεπέρασαν τις 7 δις διαδρομές ανά την υφήλιο.

Επιπλέον χρήματα για τους οδηγούς ηλεκτρικών

Παράλληλα, η Uber λανσάρει μια νέα επιλογή για τους χρήστες της εφαρμογής με την ονομασία «Uber’s Comfort Electric». Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε 25 διαφορετικές πόλεις της Β. Αμερικής, επιτρέποντας στους πελάτες να επιλέξουν οδηγό που διαθέτει αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα για να μεταβούν από τον έναν προορισμό στον άλλο.

Οι οδηγοί Ταξί ζητούν να ερευνηθεί η Uber στην Ελλάδα

Μάλιστα, οι συνεργαζόμενοι οδηγοί σε ΗΠΑ και Καναδά που έχουν στην κατοχή του EV, θα αμείβονται με επιπλέον 1 δολάριο για κάθε μετακίνηση, ενώ και για τους επιβάτες που επιλέγουν την «πράσινη μετακίνηση» θα παρέχεται έκπτωση στη χρέωση. Επιπλέον, η Uber συνεργάζεται και με τη Hertz, προσφέροντας τη δυνατότητα σε ιδιώτες να ενοικιάζουν Tesla σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση και να τα χρησιμοποιούν στην πλατφόρμα της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...