Το iPhone 14 ξέρει πότε τράκαρες και φωνάζει βοήθεια!

Τα νέα προϊόντα της Apple θα φροντίζουν τους χρήστες τους από τον ύπνο μέχρι και την οδήγηση.

  • -
  • -

Τα νέα iPhone 14 και Apple Watch Series 8 μόλις παρουσίασε ο κολοσσός του Steve Jobs και μέσα σε αυτά υπάρχει μία αρκετά ενδιαφέρουσα εφαρμογή για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου. Το επονομαζόμενο “Crash Detection” θα είναι προ-εγκατεστημένο και στις δύο συσκευές και η λειτουργία του θα είναι να αντιλαμβάνεται εάν έχετε εμπλακεί σε ατύχημα.

apple-crash-detection

Αυτό το καταφέρνει χάρη σε ένα νέο γυροσκόπιο τριών αξόνων και ένα ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, το οποίο είναι ικανό να μετρήσει δυνάμεις έως και 256 G. Η εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύσει κάποιο τρακάρισμα στα περισσότερα είδη οχημάτων, ενώ θα ειδοποιήσει τις επαφές που έχουν δηλωθεί ως εκτάκτου ανάγκης και τις κοντινότερες αρμόδιες υπηρεσίες (νοσοκομείο, πυροσβεστική, αστυνομία) σε περίπτωση που ο χρήστης δεν ανταποκριθεί εντός δέκα δευτερολέπτων από την στιγμή που το κινητό ή το smartwatch δείξουν το σχετικό μήνυμα.

apple-crash-detection

Εκτός των παραπάνω στοιχείων, η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα βαρόμετρο, GPS και μικρόφωνο, για να συλλέξει δεδομένα που μπορεί να υποδηλώνουν πως έχει προκληθεί κάποιο ατύχημα. Για την εξέλιξη του λογισμικού χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν τόσο σε εργαστήρια δοκιμών σύγκρουσης με κοινά οχήματα παραγωγής, αλλά και στον πραγματικό κόσμο μέσα από τις συσκευές ενεργών χρηστών.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις αν χρησιμοποιείς Android Auto!

Σύμφωνα με το The Wall Street Journal, η Apple κράτησε τα δεδομένα για πάνω από 10 εκατομμύρια περιπτώσεις όπου υπήρχε πιθανότητα να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ώστε να βελτιώσει την ακρίβεια του λογισμικού.

Δείτε ακόμη: Τι άλλαξε στο Google Maps - Πώς γλιτώνεις βενζίνη σε κάθε διαδρομή

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο σε κινητή συσκευή (η Google προσφέρει εδώ και καιρό «ανίχνευση ατυχημάτων» σε μοντέλα της σειράς Pixel), είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο σε smartwatch.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...