Opel Rocks-e: Πού θα δεις από κοντά το μικρό ηλεκτρικό που οδηγείς χωρίς δίπλωμα

Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Opel παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πού θα το δείτε και πότε ξεκινούν οι πωλήσεις;

  • -
  • -

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να επεξεργαστούν το Rocks-e της Opel. Το μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων με το ιδιαίτερο στυλ, έχει μήκος 2,41 m και πλάτος 1,39 m (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 kg (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας).

rocks e

Το Opel Rocks-e αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ). Με αυτονομία έως 75 km (WLTP1) και μέγιστη ταχύτητα έως 45 km/h, είναι ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ενώ χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 m μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τις κλειστές στροφές και να χωράει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Σε πόση ώρα φορτίζει το Opel Rocks-e

Ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Rocks-e αποδίδει ισχύ 6 kW/8 hp. Η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, στοιχείο που αναδεικνύει τη Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση.

rockse

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός - πίσω. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού.

Δείτε εδώ τα Top 5+1 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης του 2022

rocks e

Το cockpit είναι λιτό και εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη προβάλλονται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral,  Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η υπολειπόμενη αυτονομία. Υπηρεσίες όπως η εφαρμογή «myOpel» παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα, ο οδηγός απολαμβάνει άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενισχύει η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Όσο για το λανσάρισμα του Opel Rocks-e στην ελληνική αγορά, προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...