Ο μικρότερος δρόμος του κόσμου - Ούτε ο Αντετοκούνμπο δεν χωράει!

Τι μήκος μπορεί να έχει ένας πολύ μικρός δρόμος; 50 μέτρα; 30 μέτρα; Κι όμως, ο μικρότερος δρόμος στον πλανήτη απέχει σημαντικά από αυτά τα νούμερα.

  • -
  • -

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί να ψάχνουμε μικρούς δρόμους σε μια άγνωστη για εμάς περιοχή. Τις πιο πολλές φορές, η εύρεσή τους είναι πραγματικά δύσκολη διαδικασία, ακόμη και αν χρησιμοποιούμε GPS. Υπάρχει όμως ένας δρόμος, που είναι πολύ μικρότερος από όλους όσους έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας. Κοιτάζοντάς τον, θεωρείς ότι είναι η συμβολή δύο άλλων οδών, μία απλή… γωνία. Όμως, είναι αυτόνομος δρόμος με το δικό του όνομα.

Ο μικρότερος δρόμος του κόσμου βρίσκεται στη Σκωτία

Πρόκειται για τον Ebenezer Place, ένα μικροσκοπικό δρομάκι στο λιμάνι Wick της Σκωτίας με μήκος μόλις 2 μέτρα και 6 εκατοστά. Ακριβώς! 2,06 m! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι κανονικός δρόμος, άσχετα που το μήκος του δεν χωράει όχι για να φιλοξενήσει αυτοκίνητο, αλλά ούτε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο...αν ξαπλώσει!

Δείτε ακόμη: Αυτός είναι ο πιο ανηφορικός δρόμος στον κόσμο

Στα 206 εκατοστά μήκους του, υπάρχει μόνο μια είσοδος σε κτίριο, η οποία φυσικά έχει τον αριθμό 1. Πρόκειται για το εστιατόριο του ξενοδοχείου Mackays Hotel, το οποίο ονομάζεται No 1 Bistro. Φυσικά, το όνομα προέρχεται από τον δρόμο στον οποίο ανήκει η είσοδός του.

Στη φωτογραφία, βλέπετε τον τρόπο που εμφανίζεται ο δρόμος στο Google Maps. Ο Ebenezer Place συνδέει την οδό River Street με την οδό Union Street. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τοπικές αρχές φροντίζουν πάντα για τη διάσωση του ιστορικού αυτού δρόμου, καθώς χωρίς την ανάλογη ενημέρωση, κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει πως πρόκειται για μια ανεξάρτητη οδό. Χαρακτηριστικό, είναι ότι στη δεκαετία του 1880, οι αρχές επέβαλλαν στον τότε ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου να τοποθετήσει πινακίδα με το όνομα του δρόμου. Κάπως έτσι, διασώζεται μέχρι σήμερα και ανήκει στους πιο φημισμένους δρόμους του κόσμου!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...