Top 10: Τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα 10ετίας

Είναι τα ιαπωνικά, τα κορεάτικά ή τα ευρωπαϊκά τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα; Η πρόσφατη ετήσια έρευνα αξιοπιστίας της Warrantywise, έχει την απάντηση.

  • -
  • -

Κατά την επιλογή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ο υποψήφιος αγοραστής αυτό που επιθυμεί περισσότερο είναι να αποκτήσει ένα όχημα που εμφανίζει ελάχιστα προβλήματα κι έχει περιορισμένα έξοδα χρήσης. Οι έρευνες αξιοπιστίας που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από εταιρείες και καταναλωτές, καθώς συγκεντρώνουν πλειάδα δεδομένων σχετικά με την αξιοπιστία των οχημάτων.

used

Πρόσφατα, η κορυφαία εταιρεία παροχής επέκτασης εγγύησης Warrantywise’s από το Ηνωμένο Βασίλειο, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του Ετήσιου Δείκτη Αξιοπιστίας. Στην έρευνα συμμετείχαν αυτοκίνητα 10ετίας, δηλαδή μοντέλα που κυκλοφόρησαν από το 2011-12 και έπειτα, τα οποία δεν καλύπτονται από εγγύηση του κατασκευαστή. Στις αναλύσεις των ειδικών περιλήφθηκαν περισσότερες από 131.000 αναφορές, με τον δείκτη να κατατάσσει τα αυτοκίνητα σε συνδυασμό παραγόντων, όπως τη συχνότητα βλαβών, το κόστος επισκευής και την τιμή αγοράς.

Απόλυτη κυριαρχία των ιαπωνικών μαρκών  

Με βάση τα αποτέλεσμα της Warrantwise, πιο αξιόπιστο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναδείχθηκε το Honda Jazz. Το ιαπωνικό supermini συγκέντρωσε το εντυπωσιακό σκορ των 93,7/100 και δικαίως βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα Warrantwise Reliability Index.

used

Με βάση πάντα τα αποτελέσματα της βρετανικής εταιρείας, το Jazz έχει ετήσιο επισκευής μόλις 424,31 λίρες, όντας η πιο ελκυστική επιλογή για μεταχειρισμένο της τελευταίας δεκαετίας. Το μοντέλο της Honda παρέχει υψηλή ποιότητα σε λογικές τιμές, ικανοποιώντας τα μέγιστα τους πελάτες. Στη δεύτερη θέση του δείκτη βρέθηκε το Mazda2 και στην τρίτη το Toyota Auris, με τους Ιάπωνες να κυριαρχούν απόλυτα. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι, στην πρώτη δεκάδα πλασαρίστηκε μόλις ένα ευρωπαϊκό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα το Peugeot 107.

Διάβασε επίσης: Να αγοράσω μεταχειρισμένο από έμπορο ή ιδιώτη;

Ο Lawrence Whittaker, Διευθύνων Σύμβουλος της Warrantywise δήλωσε: «Δεν προκαλεί έκπληξη να βλέπεις τη Honda να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα. Ο δείκτης αξιοπιστίας είναι ένα σπουδαίο εργαλείο, καθώς μπορούμε να αξιολογήσουμε την αγορά και να βοηθήσουμε τους πελάτες να κάνουν τη σωστή επιλογή όταν πρόκειται να αποφασίσουν ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσουν. Ειδικά αυτή την εποχή, με το κόστος ανταλλακτικών και εργασίας να έχει αυξηθεί, οι καταναλωτές θέλουν να κάνουν την καλύτερη επιλογή».

Δείτε εδώ τη λίστα με τα 10 καλύτερα μεταχειρισμένα και τη βαθμολογία

  1. Honda Jazz: 93,7/100
  2. Mazda2: 89,9/100
  3. Toyota Auris: 89,7/100
  4. Mazda MX-5: 86,5/100
  5. Toyota Aygo: 85,5/100
  6. Kia Ceed: 85,0/100
  7. Kia Rio: 84,9/100
  8. Suzuki Alto: 83,9/100
  9. Hyundai i20: 82,5/100
  10. Peugeot 107: 81,6/100


Πηγή: vehicle.warrantywise.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...