Απίστευτη απάτη: Ασφαλιστική «θάβει» την Tesla με στημένο crash test [video]

Συνήθως γράφουμε για ασφαλιστικές απάτες, δηλαδή ανθρώπους που κανονίζουν ψεύτικες συγκρούσεις για να πάρουν αποζημίωση. Αυτή τη φορά, όμως, η απάτη διοργανώθηκε από την ίδια την ασφαλιστική.

  • -
  • -

Μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές σε όλο τον κόσμο διοργάνωσε εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε και την πραγματοποίηση ενός crash test, μόνο που το crash test ήταν δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε η ασφαλιστική να παρουσιάσει συγκεκριμένα και χειραγωγούμενα αποτελέσματα.

Το αυτοκίνητο που επέλεξαν οι άνθρωποι της ασφαλιστικής ήταν Tesla και συγκεκριμένα ένα Model S, ηλικίας σχεδόν 6 ετών ή μπορεί και περισσότερο κρίνοντας από την εμφάνισή του. Ο λόγος αυτής της επιλογής ήταν ότι η ασφαλιστική ισχυριζόταν πως τα ηλεκτρικά εμπλέκονται σε μεγαλύτερο αριθμό ατυχημάτων σε σχέση με τα θερμικά αυτοκίνητα.

Αβάσιμα στατιστικά, παραπλανητικό crash test

Αυτόν τον ισχυρισμό τον βάσισε, όπως η ίδια η εταιρεία λέει, σε στατιστικά που έχει κρατήσει από τα διάφορα κατά καιρούς συμβάντα, όμως ποτέ δεν παρουσίασε αυτά τα στατιστικά ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να δείχνει πώς κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα.

axa-tesla-model-s-crash-test-2

Όπως αναφέραμε, όμως, ακόμα και το ίδιο το crash test ήταν μια απάτη. Το πρώτο σκέλος ήταν όπως σε κάθε ανάλογη διαδικασία. Η AXA επιτάχυνε με εξωτερικό τρόπο το Model S και όχι με χρήση του δικού του ηλεκτρικού συστήματος, μέχρι να πραγματοποιηθεί η σύγκρουση. Το αυτοκίνητο προσγειώθηκε ανάποδα και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπιασε φωτιά, στον χώρο όπου βρίσκονται οι μπαταρίες. Το ζήτημα είναι ότι οι μπαταρίες είχαν αφαιρεθεί, όπως παραδέχτηκε η ίδια η εταιρεία, και στην θέση τους είχαν μπει πυροτεχνικοί μηχανισμοί. Ο λόγος που οι μπαταρίες είχαν αφαιρεθεί είναι ότι το crash test έγινε παρουσία θεατών. Αν είχαν μείνει επάνω στο αυτοκίνητο ο κίνδυνος θα ήταν πολύ μεγάλος γι’ αυτούς, καθώς θα μπορούσε να προκληθεί έκρηξη.

Δείτε ακόμα: Εταιρεία πουλάει αυτοκίνητο αλλά δεν δίνει το κλειδί. Αν το θες, θα πληρώσεις επιπλέον λεφτά!

Το πρόβλημα είναι ότι η AXA παρέλειψε να κάνει εκ των προτέρων γνωστό ότι το αυτοκίνητο δεν είχε μπαταρίες. Έτσι, όσοι βρέθηκαν στο σημείο ή παρακολούθησαν το video θα μπορούσε να καταλήξει σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Η ασφαλιστική ξεκαθάρισε το θέμα μόνο όταν δέχτηκε σχετική ερώτηση από τον ιστότοπο 24auto.de.

Δείτε το video ώστε να διαπιστώσετε και μόνοι σας τα παραπάνω.

Άγνωστο παραμένει για ποιον λόγο η AXA έστησε όλη αυτή την «παράσταση», αντί να παρουσιάσει αναλυτικά τα όποια στατιστικά στοιχεία έχει συγκεντρώσει, με βάση τα οποία σίγουρα μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...