Toyota Yaris Cross: Τι νέο φέρνει η νέα έκδοση GR Sport;

Το Yaris Cross είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Toyota αυτή τη στιγμή, με την ιαπωνική μάρκα να του προσθέτει μία πιο επιθετική σχεδιαστικά έκδοση.

  • -
  • -

Η Toyota ονομάζει GR Sport τις εκδόσεις των μοντέλων της που έχουν σπορ εμφάνιση, όμως χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε κάποιο πολύ δυνατό κινητήρα. Οι Ιάπωνες θέλουν να προσφέρουν μία τέτοια επιλογή σε όλα τα μοντέλα τους.

Μέχρι τώρα το Yaris Cross δεν είχε τέτοια επιλογή, όμως αυτό αλλάζει με την Toyota να κάνει την σχετική ανακοίνωση. Οι παρεμβάσεις εντοπίζονται αρχικά στην εξωτερική εμφάνιση όπου συναντάμε ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με 10 ακτίνες, διαχύτη στο χαμηλότερο κομμάτι του πίσω προφυλακτήρα, η μάσκα έχει κυψελοειδές piano black μοτίβο ενώ σε αυτήν συναντάμε και ένα λογότυπο GR (το τμήμα της Toyota που αναλαμβάνει τα ισχυρότερα μοντέλα της μάρκας).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c00002ba8e46fb7d50722e4aed63d7ac.jpg

Στο εσωτερικό υπάρχουν γκρι επενδύσεις που συνδυάζονται με μαύρο αλκαντάρα και κόκκινες ραφές στα καθίσματα και στον επιλογέα του κιβωτίου. Το λογότυπο GR κάνει και εδώ την εμφάνισή του, καθώς μπορούμε να το δούμε στα προσκέφαλα των μπροστά καθισμάτων, στον πίνακα οργάνων, στο κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και στο τιμόνι.

Δείτε ακόμα: Νέα Toyota GR Corolla, με 300 άλογα και τετρακίνηση! [video]

Ο κινητήρας που επιλέχθηκε είναι ο υβριδικός του 1,5 λίτρου που αποδίδει 116 ίππους, σε συνδυασμό με αυτόματο e-CVT κιβώτιο. Όσον αφορά την συμπεριφορά στον δρόμο οι μόνες αλλαγές είναι οι νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης, ώστε η αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός να γίνει περισσότερο δυναμική.

Το Toyota Yaris Cross GR Sport θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από το τρίτο τρίμηνο του 2022, όμως ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...