O αθεόφοβος μπήκε στη λίμνη με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο [video]

Είναι δυνατόν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα να μπει σε τέτοιο βάθος, να ρυμουλκήσει σκάφος και να μην πάθει το παραμικρό; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω.

  • -
  • -

Οι εταιρείες διατείνονται πως τα νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι έτσι κατασκευασμένα που ξεπερνούν σε αντοχή και ανθεκτικότητα ακόμη και αυτά με τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. To Rivian R1T έρχεται να το επιβεβαιώσει, εισβάλλοντας σε λίμνη χωρίς να πάθει το παραμικρό.

rivian

Το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο pick-up, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίζει με επιτυχία κάθε κατάσταση. Διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης που κάποιοι το περιγράφουν έως το «ιερό δισκοπότηρο των συστημάτων AWD» και πληθώρα τεχνολογιών που το βοηθούν να ξεπερνά οποιαδήποτε δυσκολία. 

Πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης του R1T εθεάθη να εισβάλλει στη λίμνη Αϊντάχο των ΗΠΑ, ρυμουλκώντας σκάφος. Το όχημα μπήκε στο νερό, επιδεικνύοντας εξαιρετική ευελιξία σε βάθος σχεδόν 1 μέτρου. Ο οδηγός κατάφερε να το καθελκύσει με εντυπωσιακή ευκολία, την ώρα που το νερό κάλυπτε σχεδόν τους θόλους των τροχών.

rivian

Χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε τροχό – το pick-up δεν έδειξε να χάνει ποτέ την πρόσφυση, παρότι το βάρος σκάφους και τρέιλερ άγγιζε τα 2.720 κιλά. Η λειτουργία «Off Road Deep Sand» που διαθέτει το όχημα ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία, με το ηλεκτρικό κύκλωμα να μην επηρεάζεται σε κανένα σημείο.

Ο κάτοχος του Rivian ανέφερε πως πριν την καθέλκυση είχε μια νευρικότητα και ότι πριν μπει στη λίμνη είχε υπολογίσει όλες τις παραμέτρους, ώστε το νερό να μην φθάσει στις πόρτες, τα ηλεκτρικά μοτέρ και τα υπόλοιπα ζωτικής σημασίας εξαρτήματα.

Πόσο κοστίζει το Rivian R1T

To R1T φέρει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης έως 200 ίππων ο καθένας. Υπάρχουν τρεις επιλογές μπαταριών χωρητικότητας 105, 135 και 180 kWh που εξασφαλίζουν αυτονομία 370, 480 και 640 km. Η βασική έκδοση αποδίδει 408 ίππους, η μεσαία 765 ίππους και η κορυφαία 710 ίππους και 1.120 Nm ροπή.

rivian

Δείτε εδώ πώς σβήνει η φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Στις ΗΠΑ, οι τιμές ξεκινούν από 79.500 δολάρια λόγω των νέων ανατιμήσεων – οι αρχικές ήταν στα 67.500 $. Στην Ευρώπη τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν ήδη έρθει σε ορισμένες χώρες, αλλά η έναρξη των πωλήσεων αναμένεται ακόμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...