Πώς ένας 17χρονος φέρνει την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση; Δείτε τι έφτιαξε [video]

Δεν έχει καν ενηλικιωθεί. Κι όμως, αυτός ο νεαρός, χάρη στην επαναστατική έρευνά του, δημιούργησε κάτι που μπορεί να αποτελέσει το επόμενο βήμα για τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

  • -
  • -

Οι επαναστάσεις στην μηχανική και την τεχνολογία μπορούν να έρθουν από οποιονδήποτε κάνει την ανάλογη έρευνα και έχει μια σωστή ιδέα, με αυτόν τον κάποιον στην προκειμένη περίπτωση να είναι ένας 17χρονος.

Βέβαια ο Robert Sansone δεν είναι ένας συνηθισμένος έφηβος αλλά ένα φυσικό ταλέντο σε ό,τι αφορά την μηχανική, καθώς μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί με πάνω από 60 projects, μεταξύ των οποίων βιονικά χέρια και ένα καρτ με τελική ταχύτητα η οποία ξεπερνά τα 110 km/h.

Αυτή τη φορά ο Sansone ασχολήθηκε με τους ηλεκτροκινητήρες, τομέας που του έδωσε και την μεγαλύτερη επιτυχία και αναγνωρισιμότητα. Πριν από δύο χρόνια ο Robert είδε ένα video σχετικά με τους ηλεκτρικούς κινητήρες, τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν και τις ανάγκες που έχουν σε σπάνιες γαίες, υλικά τα οποία πολλές φορές εξορύσσονται με τρόπους αμφισβητήσιμους όσον αφορά την επιβάρυνση στο περιβάλλον. Έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Robert-Sansone-2

Αυτό που θέλησε να κάνει είναι να ανακαλύψει τις δυνατότητες βελτίωσης του σύγχρονου κινητήρα μαγνητικής αντίστασης. Πρόκειται για έναν τύπο ηλεκτρικού μοτέρ ο οποίος δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, είναι αρκετά απλός στην κατασκευή του και τον συναντάμε συνήθως σε εφαρμογές όπως ανεμιστήρες και αντλίες. Το αρνητικό αυτού του κινητήρα είναι ότι δεν έχει πολύ μεγάλη ισχύ.

Δείτε ακόμα: Το ηλεκτρικό των 1.000 km έφθασε στην Ευρώπη

Ωστόσο, ο Sansone κατάφερε να δημιουργήσει έναν κινητήρα με αύξηση στην απόδοση κατά 39%. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κάνει 15 προσπάθειες, με την κάθε προσπάθεια να περιλαμβάνει την κατασκευή ενός πρωτότυπου σε 3D εκτυπωτή και την πραγματοποίηση των σχετικών πειραμάτων και δοκιμών.

Robert-Sansone-3

Αυτό το επίτευγμα έφερε την βράβευσή του στον διαγωνισμό Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF). Το βραβείο ονομάζεται George D. Yancopoulos Innovator Award και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 75.000 δολαρίων.

Ήδη μεγάλες εταιρείες όπως οι BMW και MAHLE ερευνούν τις δυνατότητες κατασκευής ηλεκτροκινητήρων που δεν θα απαιτούν σπάνιες γαίες, ώστε να μειωθεί το κόστος αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οπότε θα κοιτάξουν με ενδιαφέρον την έρευνα του Robert Sansone.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...