Δείτε αυτή την κόντρα - Audi R8 τα βάζει με αγωνιστικό του Dakar [Video]

Ένα θηριώδες αγωνιστικό, φτιαγμένο για το Dakar, απέναντι σε ένα «πολιτικό» supercar.

  • -
  • -

Με το βρετανικό carwow να μας έχει συνηθίσει πια σε ανήκουστες κόντρες, η τοποθέτηση ενός φουτουριστικού αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού φτιαγμένο για τις σκληρές διαδρομές του Dakar απέναντι σε ένα supercar 600+ ίππων, αποτελεί καθημερινότητα πλέον. Αναφερόμαστε φυσικά στην πιο πρόσφατη προσθήκη στην λίστα με τις αμέτρητες κόντρες που έχει πραγματοποιήσει το γνωστό κανάλι στο YouTube, στην οποία βλέπουμε τον νεότερο διεκδικητή της Audi που συμμετέχει στο Ράλλυ Dakar, το RS Q e-tron, να έρχεται αντιμέτωπο με το ισχυρότερο βενζινοκίνητο μοντέλο παραγωγής της μάρκας, το R8 V10 Performance.

Αν και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αγώνα στον οποίο συμμετέχει το RS Q e-tron, η ιπποδύναμη δεν ξεπερνά τους 340 ίππους, για τους σκοπούς της συγκεκριμένης κόντρας, μέσω μίας διαδικασίας που διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα, η ιπποδύναμη μπορεί να διπλασιαστεί φτάνοντας τους 680 ίππους! Πολύ πιο κοντά στους 620 ίππους του R8 V10 με το ατμοσφαιρικό μοτέρ των 5,2 λίτρων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τα Audi R8 και e-tron GT στην πίστα των Μεγάρων [video]

Ενδιαφέρον έχει όμως να πούμε πως και το «ηλεκτρικό» αγωνιστικό φέρει ένα μοτέρ βενζίνης, το οποίο προέρχεται μάλιστα από το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετέχει η Audi στο DTM. Πρόκειται για ένα 2λιτρο turbo 4κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος όμως δεν έρχεται σε επαφή με το σύστημα μετάδοσης, αλλά λειτουργεί σαν δυναμό που τροφοδοτεί την μπαταρία των 52 kWh με ενέργεια.

Με το RS Q e-tron λοιπόν να αντιπροσωπεύει το μέλλον και το R8 να αποτελεί έναν από τα τελευταία «παλιομοδίτικα» ατμοσφαιρικά supercar, ποιο λέτε να επικρατήσει ή μάλλον πιο προτιμάτε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...