Ποια εταιρεία έφτιαξε… κλώνο της Alfa Romeo Tonale;

Το νέο SUV της Alfa Romeo θα πωλείται και με τα σήματα ενός άλλου, πασίγνωστου κατασκευαστή, έχοντας μικρές διαφορές στην εμφάνιση αλλά και διαφορετικούς κινητήρες.

  • -
  • -

H Alfa Romeo Tonale είναι το δεύτερο SUV στην ιστορία της ιταλικής φίρμας. Το νέο μοντέλο έχει ήδη παρουσιαστεί και κυκλοφορεί στη χώρα μας, εντυπωσιάζοντας με την οδική συμπεριφορά του και την εμφάνισή του. Ωστόσο, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, θα πωλείται με διαφορετικό όνομα και τα σήματα άλλου κατασκευαστή.

Πρόκειται για το Dodge Hornet, το οποίο υιοθετεί σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της Alfa Romeo Tonale. Με ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση στο εμπρός μέρος και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα πίσω, είναι ξεκάθαρη η «συγγένεια» μεταξύ των δύο μοντέλων. Φυσικά, δεν πρόκειται για περίπτωση… κλοπής από την Alfa Romeo, αφού Dodge και Alfa βρίσκονται εντός του ίδιου ομίλου (Stellantis).

Οι κινητήρες κάνουν τη διαφορά

Μπορεί η Alfa Romeo Tonale να δείχνει πολύ πιο όμορφη (στα δικά μας μάτια τουλάχιστον), όμως το Dodge Hornet έχει να επιδείξει έναν κινητήρα που δεν είναι διαθέσιμος με την ιταλική version του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, θα διατίθεται με έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα των 2.0 λίτρων με 265 ίππους.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε την Alfa Romeo Tonale

Με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και κίνηση σε όλους τους τροχούς, οι πολύ καλές επιδόσεις είναι δεδομένες. Στην γκάμα του θα υπάρχει και ένα υβριδικό σύνολο (Plug-In Hybrid) με 285 ίππους. Το συγκεκριμένο, θα συνδυάζεται και με την Alfa (με δέκα ίππους λιγότερους).

Βρείτε τις διαφορές!

Η Dodge φρόντισε να διαφοροποιήσει κάπως το Hornet στην εξωτερική του εμφάνιση, το εσωτερικό όμως είναι σχεδόν το ίδιο. Ελάχιστες διαφορές σημειώνονται, κάτι που σημαίνει ότι και η αμερικάνικη εκδοχή θα έχει τη μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και την εντυπωσιακή οθόνη αφής των 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Οι χώροι -όπως και στην Alfa- επαρκούν για άνετη φιλοξενία τεσσάρων, ακόμη και πέντε ενηλίκων, ενώ το πορτμπαγκάζ ανήκει στα δυνατά σημεία του μοντέλου με χωρητικότητα έως και 500 λίτρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...