Άλλαξε χέρια η Mercedes-Benz Ελλάς!

Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τη Mercedes-Benz Ελλάς, δείτε σε ποιον Όμιλο εντάσσεται.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz Ελλάς περνάει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με το πλειοψηφικό πακέτο να περνάει στον Όμιλο EmilFrey. Πρόκειται για έναν μακροχρόνιο συνεργάτη της Mercedes-Benz AG, με μεγάλη εμπειρία στην πώληση και επισκευή οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Η αλλαγή ιδιοκτησίας επιτρέπει στη Mercedes-Benz Ελλάς να συνεχίσει να λειτουργεί κάτω από μία επιχειρηματική στέγη, με δεδομένο το γεγονός ότι ο πρώην όμιλος Daimler AG έχει χωριστεί από τον Δεκέμβριο σε δύο ανεξάρτητους Ομίλους. Τους Mercedes-Benz Group AG και Daimler Truck Holding AG.

Δείτε ακόμη: Video - Δοκιμή της Mercedes-Benz EQB 250

Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακοί καθεστώτος της Mercedes-Benz Ελλάς, διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της στα ίδια σημεία με σήμερα. Ο Όμιλος Emil Frey Group, είναι επί σειράς ετών το  μεγαλύτερο Δικτύο Διανομής οχημάτων στην Ευρώπη με πάνω από 620.000 πωλήσεις το 2021 και εισέρχεται από το 1ο τρίμηνο του 2023 σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου, σχεδιάζοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστική της θέση, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος της αυτοκίνησης μετασχηματίζεται. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στο νέο καθεστώς, η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.  Η εταιρεία θα μεταβιβαστεί συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβολαίων Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών και του συνόλου του προσωπικού της.

Ο κος Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε στρατηγικός εταίρος της Emil Frey AG και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε και να επιταχύνουμε τη συνεχή ανάπτυξή της. Η Emil Frey AG είναι αναμφίβολα ηγέτης στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων και είμαστε βέβαιοι ότι η Mercedes-Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος της, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην πολυτελή κατηγορία στην Ελλάδα και θα συνεχίζει να διαμορφώνει τις τάσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο χώρο της αυτοκίνησης».

Ο κος Gerhard Schuermann, CEO του Frey Group δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που επιλεχτήκαμε ως ο έμπιστος συνεργάτης για τη Διανομή των Επιβατηγών και Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart,  καθώς και των Φορτηγών και Λεωφορείων της Daimler Trucks στην Ελλάδα. Μαζί με το έμπειρο προσωπικό της Mercedes-Benz Ελλάς, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη της πορεία, θα αναπτυχθούμε και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών για αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...