«Μοίρασε Αγάπη» η Mercedes-Benz Ελλάς μέσα στο 2018

Στο επίκεντρο του προγράμματος #love2give της εταιρείας η Κοινωνία, οι Εργαζόμενοι και το Περιβάλλον

  • -
  • -

Σε απολογισμό των δράσεων και των πρωτοβουλιών κοινωφελούς χαρακτήρα που πραγματοποίησε κατά τους πρώτους 9 μήνες ύπαρξης του νέου της Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης #love2give (εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2018), προχωρά η Mercedes Benz Ελλάς, εξ αφορμής του πρόσφατου εορτασμού της «Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού» (5η Δεκεμβρίου).

Έχοντας ως αποδέκτη 16 διαφορετικές ΜΚΟ, η εταιρεία προέβη σε 20 δράσεις, με τη συμμετοχή 135 εργαζομένων-εθελοντών, οι οποίες βασίστηκαν τόσο στους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη όσο και σε τρεις από τους πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Mercedes Benz – Ελλάς, οι οποίοι αφορούν την Κοινωνία, τους Εργαζομένους και το Περιβάλλον.

Κοινωνία: Είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους και δράσεις για την πάταξη του κοινωνικού αποκλεισμού των ευαίσθητων ομάδων

Στο πλαίσιο της άνθισης του εθελοντισμού, προσφέρθηκαν 30 κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης για άστεγους, ενώ έγινε συγκομιδή 450 κιλών παντζαριών, τα οποία προσφέρθηκαν για συσσίτιο σε δύο Ιερούς Ναούς της πρωτεύουσας. Η «Ημέρα της Διαφορετικότητας» εορτάστηκε με ενέργειες, που περιλάμβαναν έναν αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια ανάμεσα στην ομάδα της Mercedes -Benz Ελλάς και την Ομάδα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία απαρτιζόταν από σπουδαίους αθλητές και Παραολυμπιονίκες, τραγούδι στη νοηματική γλώσσα και ένα παιχνίδι προσανατολισμού και εξόδου από λαβύρινθο με τη χρήση όλων των αισθήσεων, πλην της όρασης.

Παράλληλα, Η Ομάδα Δρομέων της Mercedes-Benz Ελλάς συμμετείχε στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας υποστηρίζοντας τους Οργανισμούς το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το “Μake-A-Wish”, ενώ έτρεξε και στο 10ο Greece Race for the Cure®.

Εργαζόμενοι: Σεβασμός στη διαφορετικότητα και προαγωγή της κουλτούρας του εθελοντισμού

Περίοπτη θέση στον σχεδιασμό της εταιρείας έχουν ο σεβασμός της διαφορετικότητας στους κόλπους της, η υγεία των εργαζομένων και η ενδυνάμωση της μεταξύ τους επικοινωνίας, καθώς και η προαγωγή της κουλτούρας του εθελοντισμού, της αξίας της προσφοράς και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Περιβάλλον: 90% μείωση στη χρήση του πλαστικού

Τέλος, υιοθετήθηκαν πρωτοβουλίες για την κατάργηση των πλαστικών ποτηριών, τα οποία αντικαταστάθηκαν από μεταλλικά επαναχρησιμοποιούμενη ποτήρια. Η συγκεκριμένη ενέργεια, μείωσε κατά 90% τη χρήση του πλαστικού, μέσα σε μόλις 3 μήνες, ενώ από τους κάδους συλλογής κουτιών αλουμινίου συλλέχθηκαν 36 κιλά αλουμινίου, τα οποία ανακυκλώθηκαν. Το αντίτιμο για την ανακύκλωση των αντίστοιχων κιλών προσφέρθηκε για την υποστήριξη Φορέων με επίκεντρο τα παιδιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...