Άγνωστη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τριπλασιάζει τις πωλήσεις της σε 1 χρόνο!

Πλέον, πουλάει πάνω από 160.000 αυτοκίνητα τον μήνα, οπότε την… έμαθαν πολλοί!

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς νέους κατασκευαστές να ξεχωρίσουν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η BYD. Πρόκειται για μια εταιρεία που σχεδόν κανείς δεν ήξερε μερικά χρόνια πριν, όμως τώρα πουλάει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα τον μήνα. Ο Ιούλιος του 2022 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της με συνολική παραγωγή 162.530 αυτοκινήτων. Το προηγούμενο ρεκόρ «γράφτηκε» μόλις τον Ιούνιο, με 133.762 αυτοκίνητα.

Φαίνεται ότι κάθε μήνας που περνάει είναι και ένα πιθανό ρεκόρ για την BYD αφού ο ρυθμός της, όχι μόνο δεν πέφτει, αλλά αυξάνεται συνεχώς! Ο Ιούλιος ήταν 224% ανεβασμένος σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2021. Με τον σημερινό ρυθμό παραγωγής, ο ετήσιος απολογισμός αγγίζει τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Τα νούμερα που αναφέρονται, αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά (Plug-In Hybrid) που επίσης υπάρχουν στην γκάμα του κατασκευαστή.

Ποια αυτοκίνητα της BYD ξεχώρισαν;

Οι περισσότερες πωλήσεις για τον Ιούλιο του 2022 έγιναν από το BYD Song, ένα SUV οικογενειακών προδιαγραφών που παράγεται τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό, όσο και με Plug-In υβριδικό σύστημα κίνησης. Πούλησε 38.697 μονάδες. Στη συνέχεια, έχουμε το BYD Qin με 34.114 μονάδες. Είναι ένα σύγχρονο sedan, το οποίο επίσης διατίθεται είτε ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, είτε ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό.

Δείτε ακόμη: Πώς η κινέζικη BYD πέρασε την Tesla;

Την τριάδα των πιο επιτυχημένων μοντέλων την κλείνει το BYD Han (αμιγώς ηλεκτρικό και Plug-In Hybrid) με 25.849 αυτοκίνητα, η ναυαρχίδα της BYD που εντάσσεται στην κατηγορία των κορυφαίων sedan και τέλος, το BYD Dolphin με 21.005 αυτοκίνητα. Το τελευταίο είναι ένα μοντέλο πόλης και -σωστά μαντέψατε- διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό ή Plug-In Hybrid.

Ποια είναι η BYD;

Ιδρύθηκε το 2003 και η έδρα της βρίσκεται στην Κίνα. Κατασκευάζει επιβατικά αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, ηλεκτρικά ποδήλατα, ακόμη και μηχανήματα όπως κλαρκ. Ειδικεύεται στις κατασκευές αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-In υβριδικών αυτοκινήτων, αφού έχει εγκαταλείψει πλέον την εξέλιξη αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σήμερα, η BYD δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες και σπάει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...