Νέο ηλεκτρικό με αυτονομία 1.000 km έρχεται μέσα στο 2022!

Η μπαταρία χωρητικότητας 150 kWh θα προσφέρει τεράστιες τιμές αυτονομίας και θα νικήσει ακόμη και την Tesla!

  • -
  • -

Έχουμε συνηθίσει οι καινοτομίες στην ηλεκτροκίνηση να οδηγούνται από την Tesla, όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχώς εξελίσσονται, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Αυτή τη φορά, η είδηση προέρχεται από τη Nio. Η μεγάλη εταιρεία από την Κίνα σύντομα θα εφοδιάζει τα μοντέλα της με μπαταρίες νέου τύπου, αλλά και μεγάλης χωρητικότητας, με αποτέλεσμα η αυτονομία να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Οι νέες μπαταρίες ημι-στερεάς κατάστασης με ενεργειακή πυκνότητα 360 Wh ανά κιλό θα τοποθετηθούν στο Nio ET7, ένα νέο ηλεκτρικό sedan που θα παρουσιαστεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2022. Μάλιστα, με 150 kW χωρητικότητα, η αυτονομία του εκτοξεύεται στα 1.000 km με βάση το πρότυπο μετρήσεων NEDC.

Ακόμη, δεν έχουν γίνει μετρήσεις με βάση τον πιο ρεαλιστικό κύκλο WLTP, όμως και πάλι, η αυτονομία θα ξεπερνούσε άνετα τα 900 km. Η μεγάλη μπαταρία θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα, όπως το μεγάλο SUV Nio ES8, αλλά και το μικρότερο SUV, Nio ES6, με 850 και 900 χιλιόμετρα αυτονομία αντίστοιχα, πάντα βάσει NEDC.

Όσοι ήδη έχουν ένα όχημα της Nio στην κατοχή τους, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μελλοντικά τη νέα, μεγάλη μπαταρία των 150 kWh αν το αυτοκίνητο είναι συμβατό. Η Nio έχει ένα μεγάλο δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών, στα οποία οι οδηγοί αφήνουν την ξεφόρτιστη μπαταρία τους και παίρνουν μια φορτισμένη, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο στα ταξίδια τους.

Δείτε ακόμη Video: Πώς γίνεται η αλλαγή μπαταρίας σε σταθμό της Nio

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της Nio, οι οποίοι βρίσκονται όλοι στην Κίνα. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε ποια μοντέλα θα είναι συμβατά με τις νέες μπαταρίες των 150 kW, ούτε πόσο θα κοστίζουν αυτές όταν ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμες στα κέντρα ανταλλαγής. Πάντως, η ενέργεια που μπορούν να αποθηκεύσουν αρκεί για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς κανένα άγχος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...