Κλείνει νέα γέφυρα μισού δισ. λόγω... κοντράκηδων! [video]

Μόλις 2 εβδομάδες χρειάστηκαν οι κοντράκηδες για να ανησυχήσουν τους κατοίκους και την αστυνομία, και να προκαλέσουν το κλείσιμο της ολοκαίνουργιας γέφυρας.

  • -
  • -

Το φαινόμενο της κόντρας στους δημόσιους δρόμους είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα. Για την ακρίβεια, υπάρχουν χώρες με πολλούς, ενεργούς «κοντράκηδες» που δεν χάνουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις ικανότητες των αυτοκινήτων τους. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Μα φυσικά μια «στα ίσια» αναμέτρηση με άλλα βελτιωμένα οχήματα! Το Λος Άντζελες είναι μια πόλη που κρύβει πολλούς κοντράκηδες. Η δράση τους είναι τέτοια, που οι τοπικές αρχές αναγκάζονται συχνά να επέμβουν.

Δείτε ακόμη: Κόντρες στη γέφυρα του Ολυμπιακού Χωρίου - Video μοτοσυκλέτας που περνάει με 250 km/h

Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά. H ολοκαίνουργια γέφυρα 6th Street Bridge ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από μερικές εβδομάδες. Στις 10 Ιουλίου έγιναν τα εγκαίνια, όμως οι οπαδοί της κόντρας και της ταχύτητας χρειάστηκαν μόνο 15 μέρες για να προκαλέσουν το κλείσιμό της. Τα περιστατικά που καταγράφηκαν ήταν τόσα, που η αστυνομία (LAPD) πήγε πολλές φορές για να διαλύσει τη μάζωξη και να… σηκώσει αυτοκίνητα. Μέσα σε 5 μόνο μέρες, κατασχέθηκαν έξι βελτιωμένα αυτοκίνητα και έγιναν δεκάδες συλλήψεις.

Η 6th Street Bridge κόστισε 588 εκατομμύρια δολάρια και έκλεινε για λίγο κατά τις βραδινές ώρες για να περιοριστεί το φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων. Τώρα όμως, έκλεισε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να τοποθετηθούν σαμαράκια και να ληφθούν μερικά ακόμη μέτρα κατά της υπερβολικής ταχύτητας πάνω στη γέφυρα, όπως κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, αλλά και καταγραφής των παραβατών. Το LAPD δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε ακριβώς θα ανοίξει ξανά η νέα γέφυρα, όμως από ότι φαίνεται οι κοντράκηδες θα αναγκαστούν να βρουν άλλο στέκι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...