Κινούμαι Ηλεκτρικά: Τι ηλικία πρέπει να έχεις για να πάρεις επιδότηση

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ξεκίνησε. Χιλιάδες είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ηλεκτρικό, αλλά πόσο ετών πρέπει να είσαι για να λάβεις τα 8.000 €.

  • -
  • -

Η πλατφόρμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά - Β' Κύκλος» άνοιξε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα βάζοντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και οτιδήποτε άλλο τους ζητηθεί, προκειμένου να λάβουν τη νέα επιδότηση, η οποία πλέον ξεκινά από 8.000 ευρώ.

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει ηλεκτρικό όχημα έχει το δικαίωμα να κάνει μία αίτηση για ένα μόνο όχημα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν ΑΦΜ, όπως επίσης και όλες οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα (πλην ΝΠΔΔ), κάθε μορφής και κάθε μεγέθους που διαθέτουν έδρα ή/και υποκατάστημα εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

epidotisi

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες για την αγορά ή και ενοικίαση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων, τρικύκλων και μικροαυτοκινήτων καθώς και την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Επιπλέον επιδοτείται και η εγκατάσταση έξυπνων φορτιστών, η απόσυρση παλαιού οχήματος και η αγορά δεύτερης μπαταρίας στα δίκυκλα/τρίκυκλα και μικροαυτοκίνητα.

Δείτε εδώ όλα όσα θέλετε για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Οι δαπάνες του προγράμματος είναι επιλέξιμες εφόσον έχουν γίνει από την 1η Δεκεμβρίου 2021, δηλαδή οποιοσδήποτε έχει αγοράσει ή παραγγείλει ηλεκτρικό όχημα από αυτή την ημερομηνία και μετά έχει την δυνατότητα να υπαχθεί στο πρόγραμμα.

Σε 16 μήνες έγιναν 18.905 αιτήσεις

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, ανακοίνωσε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

epidotisi

Αρχικά, ανέφερε πως ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος επιδότηση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως, σε χρονικό διάστημα 16 μηνών, κατατέθηκαν στην πλατφόρμα 18.905 αιτήσεις, αριθμός άκρως ικανοποιητικός για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζουν με την επιδότηση τα 10 καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όσον αφορά στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, είναι αυξημένες κατά 30%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το 2019, οι ταξινομήσεις κάθε είδους ηλεκτροκίνητου οχήματος δεν ξεπέρασαν τις 500 μονάδες, ενώ στο πρώτο μισό του έτους που διανύουμε έχουν εκτιναχθεί στις 8.000. Η αλματώδης αυτή αύξηση οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στα κίνητρα που η κυβέρνηση θέσπισε τόσο στην πρώτη φάση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», όσο και στη δεύτερη, όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σδούκου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...