Tesla: Αυτόνομη βόλτα στον πιο επικίνδυνο δρόμο των ΗΠΑ – Τα κατάφερε; (video)

Ένας… θαρραλέος YouTuber εμπιστεύθηκε το νέο αυτόνομο σύστημα οδήγησης της Tesla σε έναν δρόμο που χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

  • -
  • -

Επικίνδυνοι δρόμοι υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και οι οδηγοί που βρίσκονται εκεί, οφείλουν να προσέχουν ακόμη περισσότερο. Τι γίνεται όμως αν εμπιστευθείς ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης να κάνει τη δουλειά για εσένα; Το ίδιο αναρωτήθηκε ένας YouTuber, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έλευση του νέου, 100% αυτόνομου συστήματος οδήγησης της Tesla σε Beta μορφή.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ TESLA MODEL 3 PERFORMANCE: ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ 

Το Full Self-Driving, όπως ονομάζεται από την εταιρεία, αποτελεί εξέλιξη του Autopilot, του γνωστού μας συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης. Ο νεαρός YouTuber εγκατέστησε το λογισμικό στο Tesla Model 3 του πατέρα του και αποφάσισε να δει πόσο ικανό είναι, βάζοντάς το να οδηγήσει το όχημα στον πιο επικίνδυνο δρόμο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στον οποίο χιλιάδες οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο.

ΕΒΑΛΕ ΤΟ AUTOPILOT ΣΤΟ TESLA ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕ... ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ

Η διαδρομή έχει μήκος 19,15 χιλιόμετρα και αποτελείται από… 318 στροφές. Πρόκειται για συχνό προορισμό μοτοσυκλετιστών, αλλά και φανατικών της οδήγησης, με σπορ αυτοκίνητα επιδόσεων. Βλέποντας το βίντεο παρατηρούμε δύο πράγματα: αρχικά, η ποιότητα του οδοστρώματος δείχνει εξαιρετική, χωρίς «σπασίματα» και με φρέσκια άσφαλτο που εξασφαλίζει πρόσφυση, αλλά και ότι οι διαγραμμίσεις είναι σαφέστατες, βοηθώντας το σύστημα αυτόνομης οδήγησης να κάνει τη δουλειά του.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΟ AUTOPILOT ΤΗΣ TESLA ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ;

Σε γενικές γραμμές το Full Self-Driving της Tesla τα κατάφερε πολύ καλά, κάνοντας λίγα λάθη, με κανένα από αυτά να είναι σοβαρά. Δεν ξέρουμε αν θα το εμπιστευόμασταν για μια τέτοια διαδρομή, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες, ίσως και να το δοκιμάζαμε! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το βίντεο και βλέποντας το δρόμο, θα θέλαμε σίγουρα να τον επισκεφθούμε για μια βόλτα. Όχι για αυτόνομη οδήγηση, αλλά για… κανονική!  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...