Τέλος το «λάδωμα» – Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης

Οι πρακτικές «λαδώματος» από την πλευρά του υποψηφίου οδηγού προς τον εξεταστή λαμβάνουν τέλος. Πλέον, μπαίνουν κάμερες και ειδικές συσκευές.

  • -
  • -

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλάζει τον τρόπο διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις αθέμιτες πρακτικές που παρατηρούνταν έως τώρα.

Ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπέγραψε τη σχετική εγκύκλιο για τη νέα διαδικασία εξέτασης που προβλέπει ο ν. 4850/2021 και απευθύνεται στις Περιφέρειες της χώρας, όπου διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις.

Κάμερες, οθόνες και συσκευές επικοινωνίας στις εξετάσεις

Το αργότερο σε 6 μήνες, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών σε όλη την Επικράτεια, υποχρεούνται να τοποθετήσουν προηγμένο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει με βάση την εγκύκλιο, τα εξής:  

  • Φορητή συσκευή ανίχνευσης επικοινωνίας
  • Οθόνη αναπαραγωγής οπτικοακουστικού υλικού
  • Φορητή κάμερα λήψης φωτογραφιών
  • Κάρτες μνήμης


Με τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού σε Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οικεία Περιφέρεια ενημερώνει τη Διεύθυνση Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ μεριμνά για την εκπαίδευση των εμπλεκομένων υπαλλήλων με σκοπό την ορθή χρήση του εξοπλισμού και ιδιαίτερα της «φορητής συσκευής ανίχνευσης επικοινωνίας».

exetaseis

«Με τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών για τη λειτουργία των καμερών και των συσκευών ανίχνευσης επικοινωνίας στις αίθουσες διεξαγωγής θεωρητικών εξετάσεων, διαμορφώνουμε συνθήκες διαφάνειας σε μια διαδικασία που αξιολογεί τις γνώσεις των υποψήφιων οδηγών», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με αφορμή την απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Τέλος το χάρτινο και το πλαστικό δίπλωμα οδήγησης – Τι αλλάζει με το Car Wallet

«Η χρήση των τεχνολογικών μέσων θα συμβάλει ώστε να εξαλειφθεί το περιθώριο προσφυγής σε αθέμιτες πρακτικές που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν. Η Οδική Ασφάλεια ξεκινάει από την εκπαίδευση και στόχος του νέου συστήματος που θεσπίζουμε είναι τη στιγμή που προσέρχεται κάποιος να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα να είναι καλά προετοιμασμένος, ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...