H (ακόμα) πιο αργή κόντρα όλων των εποχών! [video]

Πώς μπορεί να γίνει κόντρα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης, όταν το πιο γρήγορο από αυτά έχει τελική ταχύτητα 45 km/h;

  • -
  • -

Νομίζαμε ότι είχαμε δει την πιο αργή κοντρα που μπορεί να γίνει, όμως τελικά τα γεγονότα έρχονται να μας διαψεύσουν, καθώς το βρετανικό What Car βρήκε τρόπο να κάνει τα πράγματα να κυλήσουν σε ακόμα πιο αργούς ρυθμούς.

Μοιάζει αστείο αλλά στο video που ακολουθεί κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να κάνουν κόντρα με τέσσερα αυτοκίνητα τα οποία μόνο για αυτόν το σκοπό δεν δημιουργήθηκαν. Αντίθετα, ο λόγος που υπάρχουν είναι για να ελίσσονται με άνεση ακόμα και στα πιο μικρά στενά των πόλεων.

Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αυτή την παράξενη και πάρα πολύ αργή κόντρα είναι το Citroen Ami, Estrima Biro, Scooterpac Cabin Car και Sinclair C5.

Το Ami είναι γνώριμο καθώς το έχουμε κάνει δοκιμή. Πρόκειται για μία από τις μικρότερες δημιουργίες της Citroen, η οποία έχει ισχύ 8 ίππων, τελική ταχύτητα 45 km/h και αυτονομία 75 km.

Δείτε ακόμα: Νέο Video: Citroen Ami - Ο ιδανικός φίλος για την πόλη;

Το Estrima Biro είναι διθέσιο (όπως και το Ami), η ισχύς του φτάνει τους 4 ίππους, ωστόσο η τελική ταχύτητα αγγίζει και σε αυτή την περίπτωση τα 45 km/h, με την αποσπώμενη μπαταρία να είναι ικανή να το κινήσει για 55 km.

Περνώντας στα μονοθέσια, έχουμε το Scooterpac Cabin Car του 1 μόλις ίππου, με τα 13 km/h τελικής ταχύτητας και τα 35 km αυτονομίας.

Η τέταρτη συμμετοχή είναι και η πιο ιδιαίτερη. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο κατασκευασμένο το 1985 με ισχύ 0,34 ίππων, το οποίο λειτουργεί στα 12 Volts. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο (αλλά με τρεις ρόδες), καθώς υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να κάνει πεντάλ ώστε να φορτίζει την μπαταρία, η οποία όμως μπορεί να κινήσει και αυτόνομα αυτό το λιλιπούτειο όχημα. Φυσικά με την χρήση του πεντάλ το όχημα κινείται ταχύτερα.

Με βάση τα παραπάνω, δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να γίνει μία πραγματική κόντρα, όμως αυτό μένει να το δούμε στο video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...