Premium οικογενειακό SUV με χώρο αποσκευών 540 lt, πλούσιο εξοπλισμό και τιμή 39.000 € - Ποιο είναι;

Συνδυασμένο με turbo μοτέρ βενζίνης 136 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

  • -
  • -

Στην εποχή όπου όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν βλέπουν την ώρα μέχρι την επόμενη ανατίμηση των μοντέλων τους, προσθέτοντας ακόμη 500 και 1.000 ευρώ σε κάθε έκδοση, έρχεται ξαφνικά ένα premium μοντέλο σε σχετικά χαμηλή τιμή για τα δεδομένα του. Για μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε φυσικά πως 39.210 ευρώ είναι μικρό ποσό, αλλά σίγουρα είναι μικρότερο απ’ όσο θα περιμέναμε. Και αυτό γιατί όταν ακόμη και τα mainstream C-SUV έχουν φτάσει να ξεκινούν πάνω από τις 30.000 ευρώ, ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο από premium κατασκευαστή περιμένεις να απέχει πολύ περισσότερο τιμολογιακά.

Κι όμως, το αυτοκίνητο που έχουμε επιλέξει σήμερα, αν και προσφέρεται με την τιμή που αναγράφεται παραπάνω, ταυτόχρονα φέρει το premium αέρα του κατασκευαστή του, αλλά και τον ανάλογο εξοπλισμό για να τον υποστηρίξει. Αρχικά να πούμε ότι κινείται από ένα 3κύλινδρο turbo μοτέρ βενζίνης 1.500 κυβικών και απόδοσης 136 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Αν και πρόκειται για την βασική έκδοση ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου  είναι υπερπλήρης, περιλαμβάνοντας: Κυρτή οθόνη Curved Display που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και την κεντρική οθόνη 10,7 ιντσών, cruise control με λειτουργία πέδησης, σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front-collision warning system), το οποίο είναι πλέον σε θέση να εντοπίζει επερχόμενα οχήματα όταν στρίβουν αριστερά (σε χώρες όπου τα οχήματα κινούνται στη δεξιά πλευρά) και πεζούς και δικυκλιστές όταν στρίβουν δεξιά, Parking Assistant με Reversing Assist Camera και Reversing Assistant.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού δύο ζωνών, το BMW Maps, το δερμάτινο τιμόνι Sport, ο αισθητήρας βροχής με αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, οι τέσσερις θύρες USB-C και οι δύο πρίζες 12V. Όλα αυτά είναι στάνταρ. Οι χώροι για τους επιβάτες σε αυτή την τελευταία γενιά είναι αυξημένοι, ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 540 lt.

Για όσους δεν έπιασαν το hint, αναφερόμαστε στην καίνουργια BMW X1 και πιο συγκεκριμένα στην βασική της έκδοση sDrive18i που κοστίζει 39.210 ευρώ. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

x1

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...