SEAT MÓ: 5 Fun Facts για το ιδανικό σύγχρονο ηλεκτρικό scooter

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο scooter της SEAT ήρθε για να γίνει το τέλειο μεταφορικό για την διαδρομή σπίτι-γραφείο και όχι μόνο.

  • -
  • -

H αμιγώς τετράτροχη SEAT αποφάσισε να περάσει και στους δύο τροχούς ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτή τη φορά. Το MÓ αποτελεί την πρόταση της ισπανικής φίρμας στον κόσμο της μικροκινητικότητας, προσφέροντας επιδόσεις, οικονομία και πρακτικότητα σε ένα πακέτο. Οι σύγχρονες ανάγκες της βιώσιμης αστικής κινητικότητας απαιτούν ηλεκτροκίνηση και ευελιξία, χωρίς ρύπους και θόρυβο. Η SEAT το πήρε νωρίς το μήνυμα και επένδυσε σε ηλεκτρικά πατίνια και scooter. To SEAT MÓ e-scooter 125 είναι η ναυαρχίδα της.

Τι είναι αυτό όμως που το κάνει το ιδανικό μέσο μετακίνησης για το πήγαινε-έλα στο γραφείο; Πάμε να δούμε 5 fun facts που θα σε κάνουν να το δεις με άλλο μάτι και να θέλεις να αφήσεις το αυτοκίνητο σπίτι.

1. Προσφέρει ξέγνοιαστα χιλιόμετρα

back

Βλέποντας ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό δίτροχο σαν το MÓ δεν είσαι σίγουρος αν η – φορητή παρακαλώ – μπαταρία των 5,6 kWh θα είναι ικανή να καλύψει τις καθημερινές μας ανάγκες και να καθησυχάσει το range anxiety που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Κάπου εκεί είναι που τα 137 km αυτονομίας έρχονται να κατευνάσουν τα πνεύματα και να κάνουν το MÓ να μοιάζει με κάθε άλλο συμβατικό scooter βενζίνης. Εάν πάλι δείτε πως το υπολειπόμενο ποσοστό δεν σας φτάνει, απλά βγάλτε την αποσπώμενη μπαταρία και πάρτε την μαζί σας στην κοντινότερη συμβατική πρίζα.

2. Πετυχαίνει εντυπωσιακές επιδόσεις

front

Με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης αντίστοιχης με αυτή ενός κλασικού scooter 125 cc (12 ίππων και 240 Nm ροπής), το MÓ γίνεται το ιδανικό μέσο για τις συνθήκες κίνησης στην πόλη με τα αμέτρητα stop-start και τις διαρκείς αυξομειώσεις στην ταχύτητα. Η εντυπωσιακή επιτάχυνση 0-50 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η ονομαστική τελική των 95km/h αποτελούν εξαιρετικά νούμερα για ένα ηλεκτρικό scooter με προσανατολισμό στον εκμηδενισμό των ρύπων.

3. Έχει προγράμματα οδήγησης

cluster

Κινηθείτε εντός κι εκτός πόλης με τρεις επιλογές οδήγησης ανάλογα με την καθημερινότητα σας. Η λειτουργία Eco ελαχιστοποιεί τη χρήση της μπαταρίας σας. Η λειτουργία City εξισορροπεί τη χρήση της μπαταρίας και τις επιδόσεις. Η λειτουργία Sport προσφέρει περισσότερη ταχύτητα και επιδόσεις ενώ αυξάνει και την τελική στο μέγιστο (95 km/h). Τέλος, κανένα στενό δεν αποτελεί πρόκληση καθώς διαθέτει και όπισθεν.

4. Είναι πρακτικό

side

Με το MÓ όχι μόνο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ευελιξία εντός των τοίχων της πόλης, αλλά ξενοιάζετε και χάρη στην πρακτικότητα που προσφέρει. Με χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από το κάθισμα πηγαίνετε όπου θέλετε, όποτε θέλετε και με όποιον θέλετε. Ακόμη και η μπαταρία των 41 κιλών έχει την λύση για να μην χρειαστεί να ιδρώσετε στην διαδρομή από το μηχανάκι στην πρίζα. Η μπαταρία έχει ρόδες, μεταφέρεται σαν βαλίτσα και κουμπώνει σαν συρτάρι χαμηλά στα σωθικά του πλαισίου ώστε να μην χρειαστεί να σηκωθεί καθόλου από το έδαφος.

5. Έχει το δικό του smartphone app

Η SEAT έχει μεταβιβάσει την τεχνογνωσία της και στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων. Το MÓ 125 συνδέεται με το smartphone σας για το άνοιγμα της σέλας, τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος από απόσταση, ενώ με το «κοινόχρηστο» κλειδί μπορείτε να το μοιραστείτε με κάποιον άλλον.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...