Παράτησαν την Tesla και τώρα φτιάχνουν ηλεκτρικά τροχόσπιτα!

Οι υπάλληλοι της Tesla όταν αποχωρήσουν από την εταιρεία του Elon Musk, ψάχνουν τρόπους να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, οπότε φτιάχνουν ηλεκτρικά τροχόσπιτα.

  • -
  • -

Τροχόσπιτα διαφορετικά από ό,τι ξέρουμε αποφάσισε να φτιάξει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είναι πρώην υπάλληλοι της Tesla, φέρνοντας όμως μια πολύ μεγάλη καινοτομία σε αυτά.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν όσοι ρυμουλκούν τροχόσπιτο είναι ότι παρατηρούν αύξηση της κατανάλωσης, ζήτημα το οποίο είναι σημαντικά πιο μεγάλο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις η αυτονομία μειώνεται δραματικά.

Οι πρώην υπάλληλοι της Tesla δημιούργησαν μια εταιρεία με την ονομασία Lightship, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει τροχόσπιτα τα οποία θα επηρεάζουν ελάχιστα ή και καθόλου την αυτονομία. Ο ένας τρόπος για να το κάνουν αυτό είναι με την βελτίωση της αεροδυναμικής, όμως το μεγαλύτερο όφελος έρχεται από αλλού.

Δείτε ακόμα: Τροχόσπιτο σε οικόπεδο: Μπορώ να το εγκαταστήσω χωρίς άδεια;

Πρόκειται για την ενσωμάτωση μπαταρίας και κινητήρων στο ίδιο το τροχόσπιτο. Η λογική είναι ότι το τροχόσπιτο θα είναι συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο μέσω του κοτσαδόρου, όμως θα χρησιμοποιεί την δική του ενέργεια και την ισχύ των δικών του κινητήρων ώστε να κινηθεί. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι η επίδραση στην αυτονομία θα είναι η ελάχιστη δυνατή ή ακόμα και μηδενική.

Μπορεί στην Ελλάδα τα τροχόσπιτα να μην απολαμβάνουν μεγάλη δημοφιλία, όμως στο εξωτερικό και ειδικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι ένα μέσο διακοπών το οποίο επιλέγει πάρα πολύς κόσμος. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο πωλούνται 600.000 τροχόσπιτα, με το παραπάνω νούμερο να αφορά αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα γίνει και στην Ελλάδα δημοφιλές κάποια στιγμή το τροχόσπιτο ή ο Έλληνας θα συνεχίσει να προτιμά το εξοχικό του;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...