Peugeot 208: 5 σημεία που ξεχωρίζει

Λίγα supermini καταφέρνουν να είναι τόσο πλήρη όσο το Peugeot 208, για αυτό και θυμόμαστε 5 τομείς που το καθιστούν πραγματικά μοναδικό!

  • -
  • -

Έχοντας παρουσιάσει μια γκάμα εντυπωσιακών μοντέλων, η Peugeot έχει ανέβει επίπεδο και χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες φίρμες. Μεγάλη ευθύνη για αυτό έχει και το νέο Peugeot 208, ένα supermini το οποίο ξεχωρίζει με πολλούς τρόπους και συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Με πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας σε όλες τις εκδόσεις, αλλά και στοιχεία τεχνολογίας που το αναβαθμίζουν σημαντικά, κερδίζει έδαφος από την πρώτη στιγμή.

Χάρη στον πολυδιάστατο χαρακτήρα του θα εκτιμηθεί από νέους αγοραστές που αναζητούν το πρώτο τους όχημα, από οικογένειες που θέλουν ένα ασφαλές, ποιοτικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις, ακόμη και από μεγαλύτερης ηλικίας αγοραστές που βάζουν πάνω από όλα την ευκολία στις μετακινήσεις τους. Λίγα μοντέλα της κατηγορίας καταφέρνουν να πετύχουν σε τόσο διαφορετικούς τομείς. Η τιμή του Peugeot 208 στην Ελλάδα ξεκινάει από τις 19.500 €. Παρακάτω, ακολουθούν 5 λόγοι που θα σας κάνουν να το αγαπήσετε!

Ξεχωριστή εμφάνιση

Το Peugeot 208 καταφέρνει και σήμερα να κερδίζει τα βλέμματα με τη σχεδίασή του, αν και δεν παρουσιάστηκε «χθες». Το δυναμικό του σχέδιο, αλλά και τα κάθετα φώτα ημέρας LED μπροστά του δίνουν μια διαφορετική όψη, η οποία πλαισιώνεται ιδανικά από τα πίσω φανάρια με τα χαρακτηριστικά γραφικά που θυμίζουν «νυχιές» λιονταριού. Το σύνολο απογειώνεται στις εκδόσεις GT Line με τα Full LED φωτιστικά σώματα εμπρός, τους τονισμένους θόλους των τροχών αλλά και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, όπως οι χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης.

Πλούσια γκάμα κινητήρων

Ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Peugeot 208 είναι η πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήρων του. Υπάρχουν ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες, τούρμπο βενζινοκινητήρες υψηλότερης απόδοσης, όπως και πετρελαιοκινητήρας για μέγιστη οικονομία καυσίμου και τεράστια αυτονομία. Οι οπαδοί των αυτόματων κιβωτίων θα βρουν το οκτατάχυτο σασμάν που ξεχωρίζει για τις γρήγορες αλλαγές του και το «έξυπνο» λογισμικό, ενώ όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την ηλεκτροκίνηση, μπορούν να στραφούν το e-208, την ηλεκτρική έκδοση της γκάμας με τους 136 ίππους.

Φιλόξενη καμπίνα

Στα «ενδότερα» του Peugeot 208, έχουμε μια καμπίνα με ξεκάθαρα οδηγοκεντρική προσέγγιση. Ο οδηγός βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής με την κεντρική κονσόλα να «κοιτάζει» προς το μέρος του, ενώ το σύστημα πολυμέσων παίρνει θέση σε μια μεγάλη οθόνη αφής, των 7 ή 10 ιντσών, ανάλογα την έκδοση. Χαμηλότερα, οι διακόπτες που θυμίζουν πλήκτρα πιάνου αναβαθμίζουν την αίσθηση ποιότητας που αποκομίζουν οι επιβάτες και βέβαια, δεν λείπουν οι πρακτικοί χώροι αποθήκευσης σε διάφορα έξυπνα σημεία.

3D πίνακας οργάνων

Το i-Cockpit 3D είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία στο εσωτερικό του Peugeot 208. Παρέχει πληροφορίες κάθε στιγμή με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Ορισμένες ενδείξεις έχουν τρισδιάστατη απεικόνιση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο high-tech αίσθημα που αποκομίζεις κοιτάζοντάς τον. Εννοείται ότι μιλάμε για έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, οπότε ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει τι θα δείχνει, ανάλογα με την επιθυμία του.

Δείτε ακόμη: Γιατί θα αγόραζα το Peugeot 308 1.5 BlueHDi diesel!

Ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά

Η Peugeot πάντα έδινε σημασία στην οδική συμπεριφορά των μοντέλων της και το 208 δεν εξαιρείται. Εντός πόλης, προσφέρει υψηλή άνεση και η ανάρτηση σιδερώνει τις κακοτεχνίες του δρόμου. Στον αυτοκινητόδρομο αποδεικνύεται σταθερό, ακλόνητο στις υψηλές ταχύτητες, ενώ αν ο οδηγός το θελήσει, θα περάσει πολύ καλά στον επαρχιακό δρόμο, έχοντας στα χέρια του ένα μικρό, γρήγορο τιμόνι και ένα πλαίσιο που είναι πάντα πρόθυμο να ακολουθήσει πιστά τις εντολές του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...