Προσφέρεις δωρεάν φόρτιση; Δώσε και δωρεάν καύσιμα!

Ένας νέος νόμος θέλει να υποχρεώσει όσους προσφέρουν δωρεάν φόρτιση σε ηλεκτρικά οχήματα, να δίνουν και δωρεάν καύσιμα στα θερμικά. Πώς σας φαίνεται;

  • -
  • -

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να βρουν πολλά σημεία τα οποία προσφέρουν δωρεάν φόρτιση. Πώς θα σας φαινόταν αν ένας νόμος υποχρέωνε όσους παρέχουν αυτή την υπηρεσία, να προσφέρουν δωρεάν βενζίνη και diesel σε εκείνους που έχουν θερμικά οχήματα;

Κάποιος μπορεί να το θεωρεί παράλογο ενώ κάποιος άλλος απλά δίκαιο. Ο Ben Moss, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βόρειας Καρολίνας ο οποίος ανήκει στο ρεπουμπλικανικό κόμμα, σίγουρα τοποθετείται στην δεύτερη κατηγορία.

Ο Moss κατέθεσε ένα νομοσχέδιο το οποίο θέλει να εξαναγκάσει όποιον προσφέρει δωρεάν φόρτιση σε ηλεκτρικά οχήματα, να προσφέρει επίσης δωρεάν βενζίνη και diesel για εκείνους τους οδηγούς που έχουν θερμικά αυτοκίνητα.

antlia-venzini-diesel-petrelaio

Ο τρόπος σκέψης του Moss είναι ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι οι οδηγοί θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο, δίκαιο τρόπο. Βέβαια, αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη του είναι το κόστος για την επιχείρηση ή τον ιδιώτη που αποφασίζει να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Δείτε ακόμα: Πού μπορείτε να φορτίσετε δωρεάν το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στην Αθήνα;

Το ρεύμα είναι πάρα πολλές φορές πιο φτηνό σε σχέση με τα υγρά καύσιμα. Ακόμα, προκειμένου να προσφέρει κάποιος δωρεάν φόρτιση αρκεί η εγκατάσταση ενός φορτιστή, με το κόστος να κυμαίνεται από 1.000 μέχρι 10.000 δολάρια. Αντίθετα, η δημιουργία ενός πρατηρίου έχει κόστος εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

ben-moss-dwrean-fortisi-kafsima-venzini-petrelaio-diesel

Ο Moss περιορίζει την υποχρεωτική παροχή δωρεάν καυσίμων μόνο στα σημεία όπου οι φορτιστές βρίσκονται σε χώρο η οποία αποτελεί κρατική περιουσία, είτε λειτουργεί από το ίδιο το κράτος, είτε είναι νοικιασμένη σε ιδιώτες, όμως ακόμα και έτσι το παράλογο του πράγματος παραμένει.

Το πιθανότερο είναι ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται ποτέ να υπερψηφιστεί και να γίνει νόμος, καθώς η Βόρεια Καρολίνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί στο έδαφός της δύο εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από την Toyota και την βιετναμέζικη Vinfast. Παρ’ όλα αυτά, δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει μια μερίδα του κοινού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ακόμα και ανάμεσα στις τάξεις των πολιτικών καριέρας.

Συμφωνείτε με την άποψη του Ben Moss ή την θεωρείτε ανόητη;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...