Πωλήσεις στην Ελλάδα: Το 40% των νέων αυτοκινήτων είναι υβριδικά, plug-in και EV

Η αγορά αυτοκινήτου κατέγραψε μεγάλη πτώση τον Ιούνιο, αλλά τα νέας γενιάς οχήματα με εξηλεκτρισμένα σύνολα ανεβάζουν διαρκώς το μερίδιό τους.

  • -
  • -

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων έδωσε στη δημοσιότητα τις ταξινομήσεις του περασμένου μήνα, με τα στοιχεία να προκαλούν ενδιαφέρον. Με βάση τη λίστα του ΣΕΑΑ, οι πωλήσεις του Ιουνίου σημείωσαν μείωση 20,1% σε σχέση με αυτές του ίδιου μήνα του 2021.

Ειδικότερα, ταξινομήθηκαν 11.092 επιβατικά οχήματα έναντι 13.875 μονάδων, με τη βενζίνη και το diesel κίνησης να καταγράφουν πτώση, σε αντίθεση με τα υβριδικά και ηλεκτρικά, τα οποία έκαναν άλμα προς τα επάνω.

Σε επίπεδου εξαμήνου (Ιανουάριος – Ιούνιος 2022), ταξινομήθηκαν 54.799 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, εμφανίζοντας μείωση 6,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (58.362 ταξινομήσεις).

Οι λόγοι της πτώσης της ελληνικής αγοράς – αυτό συμβαίνει σε κάθε χώρα – είναι γνωστοί, και αφορούν τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων και ημιαγωγών.

Hybrid, PHEV και EV τα 4 στα 10 νέα αυτοκίνητα

Οι Έλληνες οδηγοί φαίνεται πως εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες κίνησης, επιλέγοντας όλο και περισσότερο αυτοκίνητα που φέρουν εξηλεκτρισμένα σύνολα. Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, τον Ιούνιο, πάνω από το 32% του συνόλου της αγοράς κάλυψαν τα hybrid, με τα plug-in και τα ηλεκτρικά να ανεβαίνουν στο 7,2%. 

Διαβάστε επίσης: Τι άποψη έχουν οι Έλληνες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Η βενζίνη εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη επιλογή των οδηγών με ποσοστό 47%, αλλά σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, έχει χάσει πάνω από 9 μονάδες. Όσο για το πετρέλαιο, το προτιμά μόλις 1 στους 10 Έλληνες.

Όσον αφορά στις κατηγορίες των μοντέλων, τα SUV κυριαρχούν απόλυτα με 53,1%. Οι υποψήφιοι αγοραστές προτιμούν τα B και C-SUV, ενώ αρκετά ψηλά στη λίστα βρίσκονται και αυτά της κατηγορίας A.

Πατήστε εδώ για αναλυτικά στοιχεία

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...