Γιατί η Τesla κλείνει από σήμερα το εργοστάσιό της στο Βερολίνο;

4 μήνες μετά την έναρξη του Gigafactory στο Βερολίνο, η Tesla διακόπτει τη λειτουργία του για ορισμένο χρονικό διάστημα.

  • -
  • -

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Elon Musk εγκαινίασε σε μια εντυπωσιακή τελετή το πρώτο Gigafactory επί ευρωπαϊκού εδάφους. Για να το δημιουργήσει, η Tesla επένδυσε σχεδόν 5 δισ. ευρώ, με τους στόχους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά στην παραγωγή να είναι μεγαλεπήβολοι.

Λίγους μήνες αργότερα, η πολυδιαφημισμένη εταιρεία έκανε γνωστό πως θα διακόψει τη λειτουργία του υπερμεγέθους εργοστασίου στο Βερολίνο για 10 εργάσιμες ημέρες, από τις 11 έως τις 22 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ώστε να γίνει αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής και να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής των αυτοκινήτων.

tesla

Τον περασμένο μήνα, από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βγήκαν γύρω στα 1.000 Model Y την εβδομάδα. Το νούμερο αυτό προφανώς και είναι πολύ μικρό, αν αναλογιστούμε πως στόχος της Tesla είναι η κατασκευή 500.000 μονάδων ετησίως μόνο από το γερμανικό εργοστάσιο.

Τι θα γίνει με τους εργαζομένους

Στη μονάδα του Grünheide απασχολούνται περίπου 4.500 άνθρωποι. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από αυτούς θα τεθούν σε καθεστώς διακοπών την περίοδο που το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό.

Διαβάστε επίσης: Η κόρη του Elon Musk αλλάζει όνομα – Δεν θέλει καμία σχέση με τον πατέρα της

Από την επαναλειτουργία, η Tesla σκοπεύει να προσθέσει μια ακόμη βάρδια στη μονάδα παραγωγής, ενώ δεν αποκλείεται να προβεί και σε αύξηση των μισθών των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να τους ενθαρρύνει.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι πωλήσεις της αμερικανικής φίρμας μειώθηκαν κατά 17,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, παραδίδοντας παγκοσμίως 254.695 ηλεκτρικά οχήματα. Ο Ιούνιος όμως, ήταν εξαιρετικός μήνας από πλευράς παραγωγής, καθώς φτιάχτηκαν σχεδόν 250.000 μονάδες, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν στους πελάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...