VW: Η αίθουσα... βασανισμού μπαταριών που κόστισε πάνω από 20 εκατ. ευρώ

Η Volkswagen βασανίζει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών της, όμως πριν βιαστείς να απορήσεις, έχει πολύ καλό λόγο που το κάνει αυτό.

  • -
  • -

Σχεδόν 21,5 εκατομμύρια ευρώ έχει δαπανήσει η Volkswagen, προκειμένου να φτιάξει έναν χώρο ο οποίος θα είναι κατάλληλος για τα βασανιστήρια στα οποία σκοπεύει να υποβάλλει τις μπαταρίες της. Πίσω από αυτά τα βασανιστήρια υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος. Οι Γερμανοί θέλουν να φτάσουν τις μπαταρίες στα όριά τους, ώστε να τις κάνουν όσο γίνεται πιο ανθεκτικές.

Οι μπαταρίες που περνάνε τα πάνδεινα είναι εκείνες που μπαίνουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας. Καθώς πρόκειται για ένα από τα δύο βασικότερα μέρη του (το άλλο είναι ο/οι ηλεκτροκινητήρας/ες) θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες.

vw-volkswagen-mpataries-ergastirio-dokimes-visma-fortisi-fortistis

Αυτές περιλαμβάνουν ακραίες θερμοκρασίες, ενώ θα πρέπει να μπορούν να αντέξουν τους κραδασμούς που συνεπάγεται η κίνηση ενός αυτοκινήτου σε κάθε είδους δρόμο, από στοιχεία όπως οι λακκούβες και τα σαμαράκια μέχρι πολύωρες διαδρομές σε χώμα και δύσκολα τερέν.

Δείτε ακόμα: Μπαταρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Πώς προκύπτει η τιμή της;

Τέλος, η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα του αυτοκινήτου (στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων), σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να δεχτούν ένα χτύπημα. Σίγουρα δεν μπορούν να αντέξουν τα πάντα, όμως θα πρέπει να μην σπάνε με το παραμικρό.

Για να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω, η Volkswagen δημιούργησε ένα προηγμένο εργαστήριο όπου κάνει τις απαραίτητες δοκιμές, προκειμένου να είναι σίγουρη ότι ο κάτοχος ενός δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι ξέγνοιαστος.

vw-volkswagen-mpataries-ergastirio-dokimes-kapo-kinitiras

Σε αυτό οι μπαταρίες εκτίθενται σε πάρα πολλή ζέστη και πάρα πολύ κρύο από 130 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους -70 βαθμούς, δέχονται ακραίες καταπονήσεις και δονήσεις και γενικότερα πιέζονται για να βρεθεί το όριό τους ή ακόμα και να ξεπεραστεί.

Τα ηλεκτρικά έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν βλάβες καθώς αποτελούνται από λιγότερα μέρη. Με διαδικασίες όπως αυτές που ακολουθεί η Volkswagen, τα ποσοστά βλαβών θα πέσουν ακόμα πιο χαμηλά.

Ξέροντας πλέον την διαδικασία των δοκιμών, θα εμπιστευτείς πιο εύκολα την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...