Premium μικρομεσαίο: Peugeot 308 vs Audi A3 – Εσύ ποιο προτιμάς;

Στην premium γωνία των μικρομεσαίων έχουμε νέες προσθήκες και χρόνιους θαμώνες. Ποιος επικρατεί;

  • -
  • -

Η Peugeot, είναι ευρέως γνωστό πλέον, πως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προς την premium πλευρά όλων των κατηγοριών στις οποίες συμμετέχει. Διεκδικώντας δάφνες πολυτέλειας, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται αντιμέτωπη όμως με μία σειρά από μοντέλα που αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις τα ιδρυτικά μέλη του premium segment. Μπορεί να ανταπεξέλθει;

308

Ας πάρουμε για παράδειγμα το πλήρως ανανεωμένο 308, το οποίο όντας και το πρώτο μέλος της γκάμας που φέρει το νέο σήμα, αποτελεί και το νέο πρόσωπο της μάρκας. Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο, βασισμένο στη νέα εξηλεκτρισμένη πλατφόρμα ΕΜΡ2. Σχεδιασμένη να υποστηρίζει Plug-In Hybrid και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Και φυσικά, συμβατή με όλα τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και οδηγικά βοηθήματα. Η ανάγκη όμως της Peugeot να τοποθετείται ως premium μάρκα που θέλει να συγκρίνεται με δυνάμεις όπως η Audi και η ΒΜW, τοποθετεί το εντυπωσιακό 308 απέναντι ακριβώς από μικρομεσαία όπως το νέο A3.

Εδώ έχουμε ένα μοντέλο το οποίο βρίσκεται στην 4η γενιά του αλλά με διαφορετική προσέγγιση στην εμφάνιση σε σχέση με το Peugeot. Εκεί που το γαλλικό hatchback ανανέωσε κάθε του πτυχή, το Audi έχει τόσο extreme αλλαγές στην εξωτερική εικόνα που να φέρουν τούμπα τα δεδομένα. Θυμίζει Α3 με την πρώτη ματιά, δεν θα το μπερδέψεις, καταφέρνει όμως να πουσάρει τον δυναμισμό του εφαρμόζοντας έξυπνα σχεδιαστικά κόλπα.

a3

Και τα δύο αυτοκίνητα προσφέρονται με πληθώρα κινητήριων συνόλων βενζίνης, diesel αλλά και plug-in hybrid, εμείς όμως θα εστιάσουμε ίσως στην πιο mainstream επιλογή. Για το 308 έχουμε την έκδοση με το μοτέρ βενζίνης 1.2 PureTech των 130 ίππων συνδυασμένη με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το πακέτο εξοπλισμού Active Plus, ενώ στο A3 επιλέξαμε την έκδοση 35 TFSI Hybrid S tronic. Η τελευταία συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 1.500 κυβικών και 150 ίππων με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως αν και το Audi αποδίδει 20 ίππους περισσότερους καταφέρνει να είναι 200 ευρώ φθηνότερο με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 29.600 ευρώ, ενώ το Peugeot κοστίζει 29.800 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε δίπλα-δίπλα πάνω από 140 στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τα δύο μοντέλα. Στην συνέχεια ψηφίστε αυτό που προτιμάτε στο poll που ακολουθεί.

308-vs-a3

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...