Πώς κάνεις αναστροφή στην Αττική Οδό χωρίς να ξαναπληρώσεις διόδια;

Οι λέξεις «αναστροφή» και «Αττική Οδός» δεν πάνε μαζί, όμως υπάρχουν δύο σημεία που συνδυάζονται, με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς να πληρώσεις ξανά.

  • -
  • -

Η ιστορία είναι γνωστή. Έπρεπε να ακολουθήσεις το ρεύμα προς Ελευσίνα και μπήκες σε αυτό για Μαρκόπουλο, ή το αντίστροφο. Ή απλώς έχασες την έξοδο στην οποία ήθελες να βγεις. Τι κάνουμε τώρα; Πολλοί έχουν μπει στη διαδικασία να βγουν στην πρώτη έξοδο και να μπουν ξανά στην Αττική Οδό, προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή τη φορά, πληρώνοντας δεύτερα διόδια. Υπάρχει όμως τρόπος να κάνεις «αναστροφή» χωρίς να πληρώσεις ξανά. Πώς; Σε δύο σημεία που όλοι έχουμε περάσει πολλές φορές!

Από Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο) προς Ελευσίνα

Αν κατευθύνεσαι προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος) και θες να γυρίσεις προς Ελευσίνα, θα φτάσεις μέχρι το ΣΕΑ Μεσογείων. Βγαίνεις στο 40o χιλιόμετρο και κάνεις αριστερά στη γέφυρα. Αφού περάσεις πάνω από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κάνεις ξανά αριστερά (κατευθύνεσαι προς το βενζινάδικο) και έχεις βγει ξανά στην Αττική Οδό, με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα, χωρίς να ξαναπληρώσεις.

Από Ελευσίνα προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)

Αν κατευθύνεσαι προς Ελευσίνα και θέλεις να κάνεις αναστροφή προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο), τότε θα φτάσεις μέχρι το ΣΕΑ Ασπροπύργου. Περνάς το βενζινάδικο, ακολουθείς την ταμπέλα για αεροδρόμιο και μπαίνεις στο τούνελ. Συνεχίζεις κάνοντας δεξιά, μετά στρίβεις ξανά δεξιά και βγαίνεις στην Αττική Οδό χωρίς διόδια, με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο (αεροδρόμιο).

Εννοείται ότι δεν συμφέρει πάντα να ταξιδέψεις μέχρι αυτά τα δύο σημεία για να κάνεις αναστροφή. Ζυγίζεις τις επιλογές σου με βάση το πόσο απέχεις από αυτά τα σημεία. Αν γλιτώσεις τα διόδια και τα κάψεις σε βενζίνη, αλλά και χαμένο χρόνο, δεν έχει ουσία. Τα δύο «παραθυράκια» για… δωρεάν αναστροφή συμφέρουν μόνο αν βρίσκεσαι εκεί κοντά και θέλεις να γυρίσεις προς την άλλη πλευρά. Αλλιώς, βγαίνεις στην πρώτη έξοδο και μπαίνεις πάλι στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου, πληρώνοντας ξανά το αντίτιμο.