Top 5: Τα φτηνότερα τετρακίνητα ηλεκτρικά SUV

Η τετρακίνηση είναι κάτι που αρκετοί αγοραστές SUV θέλουν να έχει το νέο τους αυτοκίνητο, με εκείνους που επιλέγουν ηλεκτρικό να μην αποτελούν εξαίρεση.

  • -
  • -

Η τετρακίνηση σε ένα SUV εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Από τη μία εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί να ανταπεξέλθει πιο εύκολα σε εκτός δρόμου διαδρομές, ειδικά αν συνδυαστεί με μία τετράδα ελαστικά τα οποία είναι κατάλληλα για το τερέν στο οποίο θα κινηθεί το αυτοκίνητο.

Από την άλλη η κίνηση σε όλους τους τροχούς προσφέρει αυξημένη πρόσφυση και καλύτερο έλεγχο στην άσφαλτο, στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο σε μία σειρά από σενάρια όπως βρεγμένο οδόστρωμα, κακή άσφαλτος η οποία γλιστράει, αλλά και γρήγορη οδήγηση.

Δείτε ακόμαΗλεκτρικά αυτοκίνητα: 5 καλοκαιρινοί προορισμοί με κάτω από 10 €!

Επιπλέον, το αυξημένο βάρος των ηλεκτρικών SUV σημαίνει ότι αν η κίνηση μεταδίδεται μόνο στον έναν άξονα και ειδικά αν αυτός είναι ο μπροστά, είναι σημαντικά πιο εύκολο να σπινάρουν οι τροχοί μέχρι να βρουν πρόσφυση και να αρχίσουν να κινούν το αυτοκίνητο, ενώ όταν και οι δύο άξονες συμμετέχουν στο απαιτούμενο έργο, τότε αυτή η πιθανότητα είναι πάρα πολύ μικρότερη.

Ας δούμε τα 5 φτηνότερα τετρακίνητα ηλεκτρικά της ελληνικής αγοράς

Mercedes-Benz – 45.650 ευρώ

eqa

Το εισαγωγικό μοντέλο στην ηλεκτρική γκάμα της Mercedes-Benz αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή που ανήκει στην C-SUV κατηγορία. Αν και η βασική της έκδοση έρχεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η EQA 300 4MATIC εκτός από την υψηλότερη ισχύ, χρησιμοποιεί και τετρακίνηση χάρη στο ένα παραπάνω ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Εκτός αυτού, αποτελεί και το οικονομικότερο μοντέλο στην συγκεκριμένη λίστα. Να και κάτι που δεν θα λέγαμε πως συμβαίνει συχνά σε μοντέλα της γερμανικής μάρκας.

Toyota bZ4X – 45.890 ευρώ

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2c122955adc19b217f0925e486fae7e7.JPG

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην κατηγορία είναι και η πιο προσιτή από όλες καθώς το bZ4X, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Toyota, διατίθεται στην τετρακίνητη εκδοχή του από τα 45.890 ευρώ. Σε αυτή την έκδοση η ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων που διαθέτει φτάνει τους 218 ίππους και η αυτονομία τα 470 km.

Tesla Model Y – 46.240 ευρώ

model y

Το Tesla Model Y είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο ανεξαρτήτως καυσίμου στην Ευρώπη και το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε όλον τον κόσμο. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοηθά σε αυτή του την επιτυχία είναι φυσική η τιμή απόκτησης με το ηλεκτρικό μοντελο να διατίθεται ακόμη και ως τετρακίνητο με τιμή λίγο πάνω από τις 46.000 €. Σε αυτή την τιμή έχουμε ένα αυτοκίνητο με εντυπωσιακές επιδόσεις (0-100 km/h σε 5 sec) και αυτονομία που φτάνει τα 533 km.

BMW iX1 – 46.990 ευρώ

ix1

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση iX1 της νέας γενιάς του C-SUV της BMW ήρθε για να φέρει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της μάρκας και στο εν λόγω segment. Στην κορυφαία έκδοση xDrive30 οι δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν 313 ίππους, ενώ η μπαταρία των 64,5 kWh είναι ικανή να χαρίσει αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 400 km.

Skoda Enyaq 80x – 47.700 ευρώ

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3e64f686d54716042f6a66dbaaf82edf.jpg

Συνεχίζοντας την παράδοση με τα value for money αυτοκίνητα, η Skoda έχει τη δεύτερη πιο προσιτή πρόταση όταν πρόκειται για ηλεκτρικά τετρακίνητα SUV, με το Enyaq 80x. Όπως και στη συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έτσι και στο Enyaq. η τετρακίνηση υλοποιείται με τη χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων, ενός σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 265 ίππους και η αυτονομία τα 521 km. Το Enyaq διατίθεται και σε coupe έκδοση η οποία στην τετρακίνητη εκδοχή ξεκινάει από τα 51.200 ευρώ.

Ποια είναι η άποψή σας; Είναι λογικές οι τιμές των τετρακίνητων ηλεκτρικών SUV ή τις βρίσκετε υψηλές;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...