Toyota: Η έξυπνη λύση για να μην ξεχνάς παιδί ή κατοικίδιο στο αυτοκίνητο

Μια νέα πατέντα της Toyota διασφαλίζει ότι κανένας δεν θα μείνει κλειδωμένος στην καμπίνα του αυτοκινήτου, από απερισκεψία του οδηγού.

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ένα κίνημα -κυρίως στο εξωτερικό- που οι περαστικοί σπάνε τζάμια αυτοκινήτων για να απελευθερώσουν κατοικίδια ή μικρά παιδιά από την καμπίνα. Οι απερίσκεπτοι οδηγοί θεωρούν ότι μπορούν να περιμένουν μέσα στο εσωτερικό του οχήματος, όσο εκείνοι θα έχουν «πεταχτεί» για ψώνια, ωστόσο δεν σκέπτονται ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία που αναπτύσσεται μέσα στο αυτοκίνητο είναι αφόρητη κατά τη διάρκεια της μέρας, με κίνδυνο για την υγεία του παιδιού ή του ζώου.

Δείτε ακόμη: Η φθηνότερη χώρα για να αγοράσεις Toyota Corolla είναι η... Ελλάδα!

Η Toyota λοιπόν, πρωτοπορεί με το σύστημα Cabin Awareness. Ογκομετρικοί αισθητήρες και ανιχνευτές κίνησης αναλαμβάνουν να εντοπίσουν αν στα πίσω καθίσματα βρίσκεται ένα παιδί ή ζώο και προειδοποιούν τον οδηγό για την ύπαρξή του. Ενημερώνεται πριν φύγει από το όχημα, ενώ αν αδιαφορήσει, εμφανίζεται ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο ότι θα πρέπει να ενεργήσει ξεκλειδώνοντας το αυτοκίνητο και απομακρύνοντας το παιδί ή το κατοικίδιο, αλλιώς θα ενημερωθούν οι αρχές.

Το εν λόγω σύστημα δεν αποδίδει μόνο σε αυτή την κατηγορία, αλλά και στους… ξεχασιάρηδες. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά όπου οι οδηγοί απλώς… ξέχασαν το παιδί τους ή το κατοικίδιό τους στο κάθισμα και κλείδωσαν το αυτοκίνητο χωρίς να τα πάρουν μαζί τους.

Το Cabin Awareness λύνει αυτό το πρόβλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει ήδη δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες, σε ένα Toyota Sienna και αναμένεται σύντομα να περάσει στην παραγωγή. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο μπορεί ακόμη και να χάσει τη ζωή του από την υπερβολική ζέστη σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο με κλειστό κλιματισμό και παράθυρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...