Σοκ στη Ρωσία – Απίστευτη η πτώση παραγωγής αυτοκινήτων

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η βιομηχανία αυτοκινήτου στη Ρωσία. Τα στοιχεία από τη μείωση της παραγωγής είναι συγκλονιστικά.

  • -
  • -

Οι κυρώσεις της Δύσης και των συμμαχικών δυνάμων στη Ρωσία λόγω της πολεμικής εισβολής του Βλαδίμηρου Πούτιν στην Ουκρανία και η αποχώρηση των μεγάλων εταιρειών, έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της χώρας. Στον τομέα της βιομηχανίας αυτοκινήτου τα πράγματα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο.

Όπως ανακοίνωσε η κρατική στατιστική υπηρεσία, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία υπέστη μια πτώση ρεκόρ της παραγωγής της τον περασμένο μήνα, παράγοντας μόλις 3.720 αυτοκίνητα σε σύγκριση με τα περίπου 112.000 που κατασκευάστηκαν τον περασμένο Μάιο. Η μείωση άγγιξε το απίστευτο 96,7%.

russia

Η βιομηχανία που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις ξένες επενδύσεις, έχει πληγεί από τις ελλείψεις ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο και πιο πρόσφατα από την έξοδο διεθνών κατασκευαστών.

Όλες σχεδόν οι εταιρείες έχουν κλείσει τα εργοστάσια στη Ρωσία

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όσοι κατασκευαστές δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία διέκοψαν κάθε σχέση. Η Toyota για παράδειγμα, έκλεισε το εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη, όπως και η Nissan, ενώ η Renault προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, πουλώντας τις εγκαταστάσεις που κατείχε.

Διαβάστε επίσης: Πώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν λιγότερα αυτοκίνητα και κερδίζουν περισσότερα;

Επίσης, Volvo, Daimler, Honda, Mazda, Mercedes, BMW, VW, Skoda, Audi, Ford και Citroen, Toyota, Lexus, Renault και όλες οι υπόλοιπες φίρμες, σταμάτησαν τις παραδόσεις οχημάτων στη Ρωσία. Εκατοντάδες αντιπροσωπείες ανέστειλαν τη λειτουργία τους, καθώς δεν είχαν αυτοκίνητα να πουλήσουν και χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά.

Η εξαγωγή αυτοκινήτων και η παραγωγή θα επανέλθει εφόσον ο Πούτιν δώσει τέλος στην πολιορκία της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...