Δίπλωμα οδήγησης στο κινητό, από αυτό το καλοκαίρι – Πότε ανοίγει το Car Wallet

Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και η ψηφιακή ταυτότητα είναι γεγονός. Ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία έναρξης του Car Wallet.

  • -
  • -

Από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα βρίσκονται στα κινητά τηλέφωνα. Η πρωτοποριακή εφαρμογή Car Wallet τίθεται σε λειτουργία, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, να αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο καταπολεμείται η γραφειοκρατία και ταυτόχρονα εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ΟΤ Forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», τα δύο αυτά σημαντικά έγγραφα μετατρέπονται σε ηλεκτρονικά. Στο wallet του κινητού μας τηλεφώνου θα μπορούμε να έχουμε από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου τόσο το δίπλωμα οδήγησης όσο και την ταυτότητα.

Τι θα περιλαμβάνει το Car Wallet

Εκτός από το δίπλωμα και την ταυτότητα, η εν λόγω εφαρμογή θα ενσωματώσει σταδιακά μια σειρά πολύ βασικών στοιχείων του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, το Car Wallet θα εμπλουτιστεί με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το πιστοποιητικό ελέγχου ΚΤΕΟ καθώς και το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου.

Το ιστορικό συντήρησης του οχήματος που αποτελεί και το πιο δύσκολο στοίχημα, καθώς προϋποθέτει την ψηφιακή καταχώρηση από πλευράς συνεργείων – αντιπροσωπειών όλων των εργασιών που πραγματοποιούνται σε ένα όχημα, θα ενεργοποιηθεί τελευταίο. Στόχος είναι να είναι προσβάσιμα όλα τα στοιχεία συντήρησης ενός οχήματος σε μια κεντρική βάση δεδομένων στην οποία θα μπορεί να ανατρέχει κάθε ενδιαφερόμενος (π.χ. υποψήφιος αγοραστής μεταχειρισμένου ΙΧ), υπό προϋποθέσεις.

Δείτε επίσης: Σε ποιες χώρες μπορείς να οδηγήσεις με το ελληνικό δίπλωμα

Όλα τα παραπάνω στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στις Αρχές, οι αστυνομικοί ή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπορούν σε έναν απλό έλεγχο να διαπιστώσουν ποιοι κάτοχοι οχημάτων δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, δεν έχει περάσει από τακτικό τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και δεν έχουν πληρώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Παράλληλα, οι υποψήφιοι αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα μπορούν να δουν μέχρι και το ιστορικό συντήρησης ενός οχήματος που τους ενδιαφέρει και να διαπιστώσουν αν έχει συντηρηθεί σωστά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...