Ομάδα F1 φτιάχνει αυτοκίνητο αξίας 5,8 εκατ. €! Δεν είναι η Ferrari

Η απόδοσή του ξεπερνά τους 1.100 ίππους. Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2025 και θα το αποκτήσουν μόλις 50 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

  • -
  • -

Η Red Bull Advanced Technologies ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά ένα απίθανο hypercar, το οποίο θα κάνει χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών, συγκλονίζοντας με τo design και τις επιδόσεις του. Το διθέσιο αυτοκίνητο με κωδική ονομασία RB17 θα αποτελέσει ουσιαστικά τον αντίπαλο των Aston Martin Valkyrie και Mercedes-AMG One.

Τη σχεδίαση έχει αναλάβει ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της F1, Adrian Newey. O Βρετανός μηχανικός και σχεδιαστής, δήλωσε πως η RB17 συμπυκνώνεται σε ένα μοναδικό πακέτο που προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης, υιοθετώντας τεχνικές προδιαγραφές που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ ξανά οι λάτρεις των τεσσάρων τροχών και κυρίως οι συλλέκτες.

rb17

Το hypercar θα τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει ηλεκτροκινητήρα και V8 turbo κινητήρα, συνολικής απόδοσης άνω των 1.100 hp. Οι επιδόσεις του θα αγγίζουν αυτές των μονοθεσίων της F1, με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από carbon.

Πού θα κατασκευαστεί το hypercar της Red Bull

Η κατασκευή της RB17 θα πραγματοποιηθεί στο Milton Keynes της Βρετανίας. Το διθέσιο υπερ-αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο το 2025 και μόλις 50 εκλεκτοί και προφανώς πάμπλουτοι πελάτες θα το κάνουν δικό τους. Η τιμή του ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, δηλαδή στα 5,8 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτό το ποσό ωστόσο, δεν αφορά τους φόρους.

Διαβάστε επίσης: Κάποιος πρόσθεσε 500.000 δολάρια έξτρα εξοπλισμό σε Bugatti Chiron

Περιγράφεται ως ένα αυτοκίνητο πίστας 2 θέσεων, με τους κατόχους να έχουν τη δυνατότητα να το εξατομικεύσουν και να φτιάξουν το κάθισμα στα μέτρα τους. Και οι 50 θα εκπαιδευτούν στον προσομοιωτή της Red Bull, ο οποίος βρίσκεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά και στην πίστα από επαγγελματίες οδηγούς.

Επιπλέον τεχνικές πληροφορίες για το hypercar, αλλά και οι πρώτες επίσημες εικόνες θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...