Διώχνει κόσμο η Tesla

Η Tesla ξεκίνησε τις απολύσεις, με τους εργαζομένους να καταθέτουν μηνύσεις.

  • -
  • -

Μιλώντας στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk, έκανε γνωστό πως η εταιρεία έλαβε την απόφαση για μείωση του εργατικού δυναμικού, παγώνοντας παράλληλα κάθε νέα πρόσληψη που είχε δρομολογηθεί. Το Reuters αποκάλυψε πως το 10% των εργαζομένων της φίρμας αναμένεται να απολυθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, εν μέσω ανησυχιών για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο εβδομάδες μετά το email που είχε στείλει ο κύριος Musk στα ανώτερα στελέχη και τους μετόχους, λέγοντας πως είναι επιβεβλημένη η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 10%, προκειμένου η εταιρεία να ανταπεξέλθει στην πίεση που θα δημιουργηθεί από την επερχόμενη οικονομική ύφεση

Ξεκίνησαν μηνύσεις οι εργαζόμενοι της Tesla

Σύμφωνα με το Reuters, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες απολύσεις, με τους πρώην εργαζομένους να καταθέτουν μηνύσεις προς την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

tesla workers

Συγκεκριμένα, 20 από τους 500 πρώην υπάλληλους – απασχολούνταν στο εργοστάσιο της Νεβάδα – μήνυσαν ομαδικά την Tesla, καθώς όπως αναφέρουν δεν έλαβαν την ειδοποίηση των 60 ημερών βάσει του νόμου «Worker Adjustment and Retrain Notification (WARN)».

Διαβάστε επίσης: Δικαστήριο δικαίωσε πελάτη της Tesla στην Ευρώπη

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως η ζήτηση για τα μοντέλα της μάρκας παραμένει πολύ υψηλή, με τα Model 3 και Model Y να ξεπουλάνε κυριολεκτικά.

Η Tesla και ο Elon Musk δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.  

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...