Νέα μεγάλη έφοδος της αστυνομίας στην παραλιακή – Πήρε πινακίδες και διπλώματα

Μέσα σε ένα βράδυ η αστυνομία έκανε 241 ελέγχους στην παραλιακή, αφαιρώντας δεκάδες πινακίδες και διπλώματα. Πήρε ακόμη και αυτοκίνητα με γερανό.

  • -
  • -

Οι στοχευμένες δράσεις και οι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Μάλιστα, στον οδικό άξονα της παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος - Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου), η αστυνομία πραγματοποιεί ειδικές εξορμήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών.

Πρόσφατα, αστυνομικοί των Τμημάτων Τροχαίας Καλλιθέας και Α΄ Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή Αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διενήργησαν 241 τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, βεβαιώνοντας 85 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

Μη χρήση κράνους: 35
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 5
Πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών: 4
Πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας: 2
Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση: 1
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 1
Ανασφάλιστο όχημα: 2
Στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης: 4
Μη εφοδιασμός με αποτελεσματικό σιγαστήρα: 5
Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου: 2
Μη εφοδιασμός με καθρέπτες: 4
Μη τοποθετημένη/δυσδιάκριτη κρατική πινακίδα: 5
Μη προβλεπόμενοι υαλοπίνακες (φιμέ): 2
Λοιπές παραβάσεις: 13

Στο αυτόφωρο 2 οδηγοί

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 33 ζεύγη πινακίδων και 16 μονές πινακίδες κυκλοφορίας και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας και 45 άδειες ικανότητας οδήγησης. Ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό τα 2 εξ αυτών.

Διαβάστε επίσης: Η αστυνομία κόβει 700 κλήσεις/ημέρα στην Αττική- Ποια είναι η πρώτη παράβαση;

Ακόμη, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 2 οδηγοί, διότι κατελήφθησαν να ενεργούν συνεχείς και επικίνδυνους ελιγμούς, προκαλώντας τρόμο και ανησυχία στους λοιπούς χρήστες της οδού και κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, ο ένας εξ αυτών, οδηγός αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων στο ύψος της χ/θ 30,5 της Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου (RIBAS) δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, που του έγινε από τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας αναστροφή και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, διαταράσσοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Ο έτερος οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας υψηλού κυβισμού, κινούμενος επί της Λ. Ποσειδώνος, ρεύμα προς Γλυφάδα δε συμμορφώθηκε ομοίως σε σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρό φως σηματοδότη.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...