Επιστρέφει το Toyota MR2 ως ηλεκτρικό!

Ανάμεσα στα 30 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Toyota έως το 2030 συμπεριλαμβάνεται και η αναβίωση του MR2.

  • -
  • -

H Toyota έχει ξεκινήσει το πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, με το bΖ4Χ να αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, αφού η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει συνολικά 30 κατασκευές του είδους έως το 2030! Η νέα πλατφόρμα E-TNGA, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, είναι ο άσσος στο μανίκι της Toyota, αφού της προσφέρει την ευελιξία να λανσάρει επάνω σε αυτή, μοντέλα διαφόρων κατηγοριών.  
Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το αμιγώς ηλεκτρικό Toyota bZ4X

Πέρσι, η ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσιάσει 15 συνολικά πρωτότυπα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο. Στοιχείο που έδειχνε τη διάθεση της Toyota για τη δημιουργία μία κατασκευής του είδους. Όπως όλα δείχνουν, σε συνεργασία με τo τμήμα της Gazoo Racing, θα γίνει πραγματικότητα η αναβίωση του MR2, το οποίο θα είναι ένα προσιτό σε κόστος κόμπακτ διθέσιο σπορ μοντέλο. Και ουσιαστικά θα αποτελέσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota με έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη: Τι κανούριο έχει το Toyota RAV4 MY2023

Βέβαια, το εγχείρημα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και κανείς δεν γνωρίζει τις τεχνικές προδιαγραφές του. Το βασικό ερώτημα έχει να κάνει με την τοποθέτηση του κινητήρα, αφού στην περίπτωση του MR2 βρισκόταν πίσω από την πλάτη των επιβατών, στο κέντρο. Θεωρητικά κάτι τέτοιο είναι δυνατό, αν και η πλατφόρμα E-TNGA δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα με τη συγκεκριμένη φιλοσοφία. Μέχρι σήμερα, τα μοντέλα που έχουν χτιστεί επάνω σε αυτή, έχουν τοποθετημένους τους ηλεκτροκινητήρες εμπρός ή πίσω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...