Η μοναδική λευκή Ferrari Enzo βγαίνει σε δημοπρασία - Ποιος θα την πάρει

Είναι η πιο ιδιαίτερη Ferrari Enzo από τις συνολικά 400 που παράχθηκαν ποτέ.

  • -
  • -

Ο οίκος RM Sotheby ανακοίνωσε τη δημοπρασία μίας πολύ ιδιαίτερης Ferrari Enzo. Είναι ξεχωριστή λόγω του λευκού αμαξώματος, όντας και η μοναδική που βγήκε από το Maranello με αυτό το χρώμα. Από τις 400 συνολικά Enzo που παρήχθησαν, μόλις 20 είχαν διαφορετικό χρωματισμό από τις στάνταρ επιλογές που προσέφερε η Ferrari εκείνη την εποχή. Κάτι που πορφανώς προέκυψε μετά από αίτημα λίγων και προφανώς ξεχωριστών πελατών της ιταλικής φίρμας. Δείτε ακόμη: Έκανε σμπαράλια μία σπάνια Ferrari

Η μοναδική λευκή Enzo είναι στο αμάξωμα «133023», βγήκε από το εργοστάσιο το Μάιο του 2003 και η δημοπρασία της έχει οριστεί για τις 29 Ιουνίου. Το χρώμα έχει τον κωδικό «Bianco Avus» και στο εσωτερικό είναι εξοπλισμένη με μαύρο δέρμα και carbon μπάκετ καθίσματα. Το αυτοκίνητο αρχικά άνηκε σε έναν δισεκατομμυριούχο από την Ελβετία, ο οποίος και την είχε στην προσωπική του συλλογή. Εν συνεχεία η Enzoβρέθηκε στο Χονγκ Κονγκ, αλλά χωρίς να βγάλει πινακίδες, αφού είναι αριστεροτίμονη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει κάνει μέσα σε 19 χρόνια λιγότερα από 10.000 km!

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το κόστος πώλησης του αυτοκινήτου και που θα φτάσει. Η Ferrari Enzoέχει ανεβάσει σημαντικά την αξία της τα τελευταία χρόνια. Ένα μοντέλο με 27.358 km πουλήθηκε 3,36 εκ. δολάρια, ενώ μία Enzo με μόλις 4,760 km άλλαξε χέρια για 2,8 εκατομμύρια €!
 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...